H Audi λέει πως η τεχνολογία από τη Formula E θα αργήσει πολύ να φτάσει στα αυτοκίνητα παραγωγής


Μπορεί η Formula Ε να είναι και εργαστήρι ανάπτυξης τεχνολογιών, αλλά η εφαρμογή τους στα μοντέλα παραγωγής θα καθυστερήσει ακόμα.

  • 14/12/2018

H 5η κατά σειρά σαιζόν της Formula E ξεκινά του ερχόμενο Σαββατοκύριακο και θα συμμετέχουν περισσότεροι κατασκευαστές από ποτέ. Κι αυτό γιατί στις Jaguar, DS, Mahindra, NIO και Audi προστέθηκαν και η BMW και με τη Nissan, ενώ ήδη για τη σαιζόν 2019- 2020 έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους οι Mercedes και Porsche.

Φυσικά το ενδιαφέρον όλων αυτών των κατασκευαστών κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, μιας και θεωρούν πως από το συγκεκριμένο πρωτάθλημα μπορούν να αποκτήσουν εμπειρία και κυρίως τεχνογνωσία σε ότι αφορά την ηλεκτρική τεχνολογία. Η οποία ενδεχόμενα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και στα μοντέλα παραγωγής τους.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ως η τεχνολογία που αναπτύσσεται θα περάσει γρήγορα στα ηλεκτρικά μοντέλα που ενδεχόμενα όλοι θα έχουμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε στο μέλλον. Σύμφωνα με τη Audi αυτό θα πάρει κάμποσα χρόνια ακόμα.

Για παράδειγμα στο αγωνιστικό της το σύστημα πρόωσης είναι «χτισμένο» γύρω από μια μπαταρία που έχει πουσαριστεί ειδικά για το σκοπό αυτό από τη McLaren στα 900 V. H τελευταία τιμή είναι σαφώς μεγαλύτερη από την ισχύουσα για τα ηλεκτρικά μοντέλα αλλά από την άλλη είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί εύκολα το παραπάνω.