H Audi παραμένει χορηγός της FC Bayern Mόnchen


Η μεγαλύτερη ίσως χορηγία παγκοσμίως σε ποδοσφαιρική ομάδα, συνολικού ύψους 800 εκατομμυρίων, τελικά δεν θα υλοποιηθεί, μιας και δεν προχώρησε η συνεργασία με τη BMW.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/5/2019

Στις αρχές του χρόνου είχε ανακοινωθεί επίσημα μια γιγαντιαία χορηγική συμφωνία της BMW με τη μόνιμη πρωταθλήτρια Γερμανίας στο ποδόσφαιρο, την πασίγνωστη FC Bayern München, συνολικού ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Η συμφωνία θα περιλάμβανε και την ομάδα μπάσκετ του συλλόγου και θα ίσχυε για μια δεκαετία, αρχής γενομένης από το 2025. Αν αναρωτιέστε γιατί από το 2025 η απάντηση είναι γιατί μέχρι τότε η γερμανική ομάδα έχει χορηγικό συμβόλαιο με την άλλη βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία, την Audi. Η οποία έχει στην κατοχή της και το 8,33% των μετοχών της ομάδας, οι οποίες θα περνούσαν, με βάση την αρχική συμφωνία, στην ιδιοκτησία της BMW.

Ο αρχικός στόχος της τελευταίας ήταν να αντικαταστήσει νωρίτερα την Audi, όμως η τελευταία όχι μόνο δεν ενέδωσε αλλά και διπλασίασε τη δική της χορηγική πρόταση στα τουλάχιστον 60 εκατομμύρια ευρώ ετησίως με ταυτόχρονη επέκταση του συμβολαίου μέχρι το 2030.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η BMW αποχώρησε από τη συμφωνία, κάτι που ανακοίνωσε επίσημα η FC Bayern München αναφέροντας απλά ως λόγο την «με επαρκή εμπιστοσύνη», χωρίς όμως να δώσει επιπλέον διευκρινήσεις. Έτσι η Audi θα παραμείνει χορηγός των Βαυαρών, τουλάχιστον μέχρι το 2030. Η μη χορηγία της BMW στην FC Bayern München συμπίπτει πάντως με την έναρξη ενός προγράμματος περικοπών στην αυτοκινητοβιομηχανία, τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της οποίας δεν είναι θετικά.