Η Audi παρουσίασε επιμηκυμένο Q2 στην Κίνα


Μπορεί η αύξηση του μεταξονίου στο Q2 L να μη γίνεται οπτικά αντιληπτή όμως οι χώροι στο πίσω κάθισμά του είναι καλύτεροι.

  • 23/10/2018

Οι Κινέζοι έχουν μια αγάπη στα μεγάλα αυτοκίνητα και στα μεγάλα μεταξόνιο κάτι που βέβαια δεν περνά απαρατήρητο από καμία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην τεράστια ασιατική χώρα που είναι και η μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως.

Αυτή η προτίμηση των Κινέζων λοιπόν ανάγκασε την Audi να παρουσιάσει μια επιμηκυμένη έκδοση ακόμα και του μικρότερου των SUV της, του Q2. Το Q2 L λοιπόν, όπως ονομάζεται στην κινέζικη αγορά, έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά μόλις 25 mm, φτάνοντας συνολικά τα 2.628. Η προσθήκη αυτή -ανάλογη είναι και η αύξηση του ολικού μήκους- φυσικά και δεν μπορεί να μεταβάλλει τη συνολική εικόνα του πιο μικρού SUV της γερμανικής εταιρείας.

Αυτό που κάνει είναι να βελτιώσει πραγματικά τους χώρους στο πίσω κάθισμα οι οποίοι πλέον είναι πιο άνετοι, μιας και υπάρχει μεγαλύτερος αέρας για τα γόνατα όσων κάθονται πίσω. Από κει και πέρα δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά σε ότι αφορά το διάκοσμο.

Το Q2 L είναι διαθέσιμο στην Κίνα με δύο εκδόσεις του 1.4 TFSI. Η βασική αποδίδει 131 PS και 220 Nm και η πιο ισχυρή 150 PS και 250 Nm. Το κιβώτιο σε κάθε περίπτωση είναι ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις, ενώ αργότερα θα προστεθεί στη γκάμα και μια ηλεκτρική έκδοση.