Η Audi σταματά την παραγωγή πολλών μοντέλων της λόγω του πολέμου στην Ουκρανία


Η Audi διέκοψε την παραγωγή πολλών μοντέλων της, λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία. Ποια μοντέλα περιλαμβάνονται αναλυτικά.

  • 25/3/2022

Η Audiανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή σε ορισμένα εργοστάσια της και εγκαταστάσεις για αρκετές μέρες ή εβδομάδες, λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία. Στα μοντέλα που επηρεάζονται περιλαμβάνουνται τα Q4 e-tron, A4, A5, A6, A7, TT, Q7 και Q8. Η Audi προειδοποίησε μάλιστα τις επίσημες αντιπροσωπείες της ότι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες για «σημαντικά μεγαλύτερους χρόνους παράδοσης» αυτών των μοντέλων.

Η Audi δηλώνει ότι η επανεκκίνηση της παραγωγής των Α4 και Α5 στο εργοστάσιο του Neckarsulm θα γίνει στις 30 Μαρτίου και των Α6/Α7 στις 4 Απριλίου. Στην μονάδα του Ingolstadt η παραγωγή των Α3, Α4 και Α5 θα ξεκινήσει στις 4 Απριλίου επίσης, αλλά μόνο με μία βάρδια ημερησίως για την πρώτη εβδομάδα. Η παραγωγή των μοντέλων TT, Q8 και Q4 e-tron αναμένεται να ξαναρχίσει στα μέσα Απριλίου, αλλά αρχικά μόνο σε πολύ χαμηλούς όγκους παραγωγής.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο της Audi είναι οι ελλείψεις καλωδίων που προέρχονται από την Ουκρανία. Η παραγωγή σε ορισμένους προμηθευτές λέγεται ότι έχει καταρρεύσει εντελώς από την έναρξη του πολέμου, ενώ η παραγωγή σε άλλες εγκαταστάσεις έχει περιοριστεί σοβαρά.

Τα νέα για τα προβλήματα της Audi έρχονται αμέσως μετά την ανακοίνωση της Renault ότι θα σταματήσει τις βιομηχανικές της δραστηριότητες στο εργοστάσιο παραγωγής Autoframos. Η Renault έχει δεχθεί σφοδρή κριτική μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς κατέχει το 67,61% της πλειοψηφίας των μετοχών της Lada Auto Holding, η οποία κατέχει τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων της Ρωσίας, την AutoVAZ. Μέσω αυτού του μεριδίου, η Renault αντιπροσωπεύει το 30% της αγοράς νέων αυτοκινήτων της Ρωσίας και απασχολεί 45.000 άτομα στη χώρα.