H Audi θα διατηρήσει τον 2.5 TFSI


Σύμφωνα με δημοσίευμα σε Αυστραλιανό περιοδικό, η Audi θα εξακολουθήσει να εφοδιάζει τα μοντέλα της με τον πολυβραβευμένο πεντακύλινδρο 2.5 TFSI.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 24/7/2019

Οι νέες αυστηρότερες νόρμες προστασίας του περιβάλλοντος και η τάση για εξηλεκτρισμό της παγκόσμιας Αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν ως αποτέλεσμα την κατάργηση κάποιων κινητήρων που δεν πληρούν πλέον το όριο εκπομπής ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα. Το ίδιο επρόκειτο να συμβεί και με τον πεντακύλινδρο 2.5 TFSI της Audi, όμως αυτό φαίνεται ότι δεν θα γίνει, τελικά.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Oliver Hoffmann (Επικεφαλής Τεχνικής Εξέλιξης στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Neckarsulm και Διευθύνων Σύμβουλος της Audi Sport GmbH) σε αυστραλιανό περιοδικό αυτοκινήτου, απέκλεισε την κατάργηση του συγκεκριμένου κινητήρα στο προσεχές μέλλον και την αντικατάστασή του από έναν δίλιτρο τετρακύλινδρο. Όπως είπε ο κ. Hoffmann, ο κινητήρας εξελίσσεται ώστε να πληροί και τις νόρμες που προβλέπει το πρότυπο «Euro VII» και είπε πως οι συνάδελφοί του εργάζονται εντατικά προς αυτόν τον τομέα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στον 2.5 TFSI, που θυμίζουμε ότι έχει μέγιστη ισχύ 400 PS, δοκιμάζονται συστήματα όπως ένα «ήπιο» υβριδικό ή απενεργοποίησης κυλίνδρων, ώστε να τοποθετηθεί στις εκδόσεις RS των μοντέλων της Audi, δηλαδή των RS 3 Sportback και RS 3 Sedan όπως και στα RS Q3 και RS Q3 Sportback.