H Audi θα λανσάρει δύο ηλεκτρικά SUV από το 2021


H ηλεκτροκίνηση έχει πάρει για τα καλά μπροστά και η Audi ανακοίνωσε πως σκοπεύει να ρίξει στην αγορά δύο αμιγώς ηλεκτροκίνητα SUV από τα πολλά που σχεδιάζει.

  • 1/12/2017

KEIMENO: NIKOΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το πλάνο του VW Group και συγκεκριμένα της Audi περιλαμβάνει μέχρι το 2025 την παραγωγή τουλάχιστον 20 μοντέλων με υβριδικό (όπου θα υπάρχει κάποιος συμβατικός κινητήρας) ή καθαρά ηλεκτρικό (μόνο με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίες) σύστημα πρόωσης. Ήδη η Audi έχει κάνει γνωστό πως τα επερχόμενα E-Tron Quattro και E-Tron Sportback θα κατασκευάζονται στο Βέλγιο, ενώ τα δύο ηλεκτρικά SUV θα παράγονται στο Ingolstadt, στην Γερμανία.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως τα νέα SUV θα βασίζονται σε μία ολοκαίνουργια πλατφόρμα που θα εξελιχθεί σε συνεργασία με την Porsche μιας και η τελευταία θα λανσάρει τα δύο δικά της ηλεκτρικά μοντέλα (εδώ το σχετικό άρθρο). «Έχουμε να κάνουμε πολύ δουλειά μέχρι το 2025. Η παραγωγή ακόμη δύο νέων ηλεκτρικών SUV είναι μία ακόμη εγγύηση που διασφαλίζει το μέλλον μας» δήλωσε ο Peter Mosch, ο πρόεδρος του εργατικού συμβουλίου στο εργοστάσιο του Ingolstadt.