H Audi θα παραχωρήσει τον πεντακύλινδρο 2.5 των RS στην Cupra


Με τον 2.5 των 400 ίππων το σπορ ισπανικό SUV θα μπορεί να κοιτά στα μάτια μοντέλα με βαριά ονόματα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: CUPRA
  • 22/10/2020

Το σύνολο που κινεί τα RS3, TT RS και RS Q3 Sportback της Audi Sport είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, αποτελώντας με τους πέντε κυλίνδρους του μια μοναδική περίπτωση. Συνεχίζοντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια η Audi με τους πεντακύλινδρους κινητήρες διάφορων μοντέλων της.

Παράλληλα με τα 400 PS που αποδίδει μέχρι στιγμής -σίγουρα μπορεί να ανέβει και πιο ψηλά- αλλά και με το χαρακτηριστικό του ήχο έχει συμβάλλει στην επιτυχία κυρίως του RS3.

Μέχρι τώρα η Audi αρνιόταν πεισματικό να συναινέσει στη χρήση του συγκεκριμένου κινητήρα και από άλλη εταιρεία του ομίλου Volkswagen. Ενδεικτικό είναι πως είχαν δοκιμαστεί πρωτότυπα του Golf R με τον πεντακύλινδρο αλλά ο… γάμος δεν προχώρησε εξαιτίας του βέτο της Audi.

Όπως δείχνουν όμως τα πράγματα αυτό πρόκειται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον, καθώς εκτός απρόοπτου θα δούμε τον πεντακύλινδρο κάτω από το καπό της κορυφαίας έκδοση του Formentor της Cupra.

Στο οποίο θα συνδυάζεται τόσο με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των εφτά σχέσεων όσο και με τετρακίνηση. Παρουσία του το Formentor θα μπορεί να ολοκληρώσει το 0-100 km/h σε 4,5 sec ή και σε λιγότερο και θα μπορεί να φτάνει πολύ εύκολα τα 250 km/h. Ενδεχόμενα και τα 280 km/h αν υπάρχει η προαιρετική δυνατότητα απενεργοποίησης το κόφτη όπως συμβαίνει στα Audi.

Φυσικά η παρουσία του πέρα από τις επιδόσεις θα ανεβάσει σε άλλο επίπεδα και την τιμή του Formentor, που στη χώρα μας ξεκινά, με τον δίλιτρο τετρακύλινδρο των 310 ίππων, από τις 45.900 ευρώ.