H Audi θα παρουσιάσει ηλεκτρικό μοντέλο στο μέγεθος του Α4


Από περίπου τα μέσα της επόμενης δεκαετίας το ηλεκτρικό αυτό Audi θα ανταγωνίζεται την i4 της BMW αλλά και το Model 3 της Tesla.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/3/2019

Στην Audi φαίνεται πως έχουν πάρει την ηλεκτροκίνηση ιδιαίτερα σοβαρά, καθώς ανακοίνωσαν επίσημα πως η γκάμα των ηλεκτρικών τους μοντέλων θα αυξάνεται συνεχώς. Μεταξύ των νέων EV’s θα περιλαμβάνεται και ένα μοντέλο με διαστάσεις ανάλογες αυτών του A4.

Μάλιστα ο επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης της γερμανικής εταιρείας Marc Lichte ανέφερε σε συνέντευξή του σε βρετανικό περιοδικό πως θα είναι μια μικρότερη έκδοση του κορυφαίου από πλευράς επιδόσεων ηλεκτρικού μοντέλου της μάρκας, του e-tron GT.

Πιο συγκεκριμένα ο Lichte είπε πως «θα υπάρχουν ηλεκτρικά SUV καθώς και πιο χαμηλά μοντέλα με σπορ χαρακτήρα όπως το e-tron GT. Ένα αντίστοιχο μοντέλο θα υπάρχει και στη μεσαία κατηγορία, αυτή του Α4 και πάνω σε αυτό εργαζόμαστε τώρα».

Η βάση του πιο μικρού ηλεκτρικού GT θα είναι η αρχιτεκτονική PPE, που χρησιμοποιείται και στο μεγαλύτερο, ενώ αν η τιμή του είναι η σωστή τότε αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά Audi.

H επίσημη παρουσίασή του αναμένεται να γίνει το 2023, ενώ μέχρι τότε η Audi θα έχει προλάβει να παρουσιάσει και άλλα ηλεκτρικά μοντέλα. Πρώτο από αυτά θα είναι το e-tron Sportback, η SUV Coupe έκδοση του e-tron, ενώ θα ακολουθήσουν τα e-tron GT και Q4 e-tron, καθώς και το περιορισμένης παραγωγής super car PB18 e-tron.