H Audi θα προχωρήσει στην περικοπή 9.500 θέσεων


Η περικοπή αυτών των θέσεων θα είναι σταδιακή και θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα κύματα μέχρι το 2025.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/11/2019

Ανάμεσα στα νέα δεδομένα που φέρνει η ηλεκτροκίνηση είναι και η ριζική ανακατάταξη των θέσεων εργασίας. Πρόσφατα είχαμε γράψει για την Mercedes αλλά και την BMW η οποία σκοπεύει να προχωρήσει στην περικοπή 6.000 θέσεων έως το 2022 ώστε να εξοικονομηθούν οικονομικοί πόροι για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στο ίδιο πλαίσιο η Audi αναμένεται να προχωρήσει στην μείωση του παγκόσμιου υπαλληλικού της δυναμικού κατά 9.500 θέσεις ώστε να μειωθεί το κόστος και να προκύψουν κονδύλια που ήδη επενδύονται στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Automotive News.

Η Audi ήταν από τις πρώτες εταιρίες που παρουσίασαν τα νέας γενιάς ηλεκτρικά, όπως το E-Tron. Του χρόνου θα παρουσιαστεί το Sportback ενώ έπονται και άλλα ηλεκτρικά μοντέλα που θα βασιστούν τόσο στην πλατφόρμα MEB του VW Group όσο και σε μία εκδοχή της PPE που χρησιμοποιείται στην Porsche Taycan.

Η συγκεκριμένη μείωση προσωπικού είναι από τις μεγαλύτερες που έχει προχωρήσει στην ιστορία της η Audi αλλά θα υπάρξει παράλληλη κάλυψη με 2.000 νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν για την ανάγκη της ηλεκτροκίνησης. Εννοείται πως το μεγάλο κύμα απολύσεων οφείλεται και στα τεράστια ποσά αποζημιώσεων και κυρώσεων ελέω dieselgate.