H Audi θα «σκοτώσει» το TT για χάρη της Tesla


Τελικά το TT δεν θα έχει συνέχεια αφού θα αντικατασταθεί από ένα ηλεκτρικό μοντέλο στο πλαίσιο της Audi να προσπεράσει την Tesla στα premium EV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/5/2019

Το Audi TT είχε παρουσιαστεί το 1998 και είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση με το πρωτότυπο σχήμα του αποκτώντας χιλιάδες φανατικούς οπαδούς. Ήταν το μοντέλο που καθιέρωσε την γερμανική εταιρία σε διαφορετικά σπορ μονοπάτια διαδίδοντας και την τετρακίνηση με Haldex. Ωστόσο όλα κάποτε τελειώνουν και σύμφωνα με το Automotive News δεν θα υπάρξει διάδοχη γενιά.

Ο λόγος είναι πως η Audi θέλει να εστιάσει στην παραγωγή περίπου 20 ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία μέσα στην επόμενε δεκαετία ενώ μέχρι το 2025 θα λανσάρει περισσότερα από 30 εξηλεκτρισμένα. "Μεσοπρόθεσμα, θέλουμε να έχουμε την ισχυρότερη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων μεταξύ ανταγωνιστών premium", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Bram Schot.

Ο κ. Schot είπε ότι μια στρατηγική που επικεντρώνεται τόσο πολύ στη βιωσιμότητα και στην ηλεκτροκίνηση προϋποθέτει θυσίες σε μοντέλα που δεν έχουν εμπορική ζήτηση. Σε αυτή την κατηγορία μοντέλων εντάσσεται το TT. Σε λίγα χρόνια, η Audi θα το αντικαταστήσει με ένα νέο ηλεκτρικό όχημα στο ίδιο εύρος τιμής", είπε ο CEO της Audi.

"Η επόμενη γενιά του Audi A8 ίσως να είναι πλήρως ηλεκτρική. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, αλλά μπορώ να το φανταστώ", δήλωσε ο Schot, προσθέτοντας ότι η διάδοχη ναυαρχίδα του μοντέλου του 2017 μπορεί να είναι ένα εντελώς νέο concept. Σχετικά με το R8 απέφυγε να διευκρινίσει κάτι αλλά πιθανότατα το νέο μοντέλο να έχει τόσο μια υβριδική όσο και μια ηλεκτρική εκδοχή.