Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε τον πρώτο λόγο στον σχεδιασμό της Jaguar νεκροφόρας της! (videos)


Το ίδιο είχε πράξει και ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος, ξεκινώντας τις εργασίες για τη μετατροπή του Land Rover σε νεκροφόρα 16 χρόνια πριν από τον θάνατό του!

  • ΦΩΤΟ: NEWSPRESSUK.COM
  • 15/9/2022

Ο θάνατος αλλά και η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ έχει κυριεύσει σε μεγάλο βαθμό την επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες. Αρχικά είδαμε τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να την αποχαιρετούν με μηνύματα που δημοσίευσαν στους επίσημους λογαριασμούς τους στα social media, ενώ στη συνέχεια έγινε γνωστή η απαίτηση που είχε από την Jaguar για να σχεδιάσει ένα ειδικό υποβραχιόνιο προκειμένου να μπορεί να τοποθετεί την αγαπημένη της τσάντα.

Πριν από λίγες ώρες ακόμα ένα στοιχεία είδε το φως της δημοσιότητας και ήρθε στην επιφάνεια μέσα από δημοσίευμα του Bazaar.com. Σύμφωνα με πληροφορίες του συγκεκριμένου μέσου, η νεκροφόρα με την οποία μεταφέρθηκε η σωρός της σχεδιάστηκε από την Jaguar, με τη βασίλισσα να παίρνει στα χέρια της τα τελικά σχέδια και να δίνει την έγκρισή της πριν ξεκινήσουν οι εργασίες για τη μετατροπή.

Η συγκεκριμένη Jaguar XF φέρει τον χρωματισμό Royal Claret και είναι ο ίδιος με τα υπόλοιπα οχήματα που βρίσκονται στο Μπάκιγχαμ και χρησιμοποιούνται από τα μέλη της βασιλικής οικογένειες στις επίσημες υποχρεώσεις τους. Περιμετρικά του αμαξώματος κυριαρχούν οι γυάλινες επιφάνειες μέσα από τις οποίες το κοινό έχει οπτική επαφή με το φέρετρο.

Αρχικά χρησιμοποιήθηκε μια Mercedes E-Class για να μεταφέρει το φέρετρο της βασίλισσας, ωστόσο μετά τις αντιδράσεις του κόσμου για τη... γερμανική επιλογή πήρε τη θέση της η Jaguar την οποία είχε εγκρίνει η ίδια όσο βρισκόταν εν ζωή.

Τέλος, αξίζει να θυμηθούμε ότι το φέρετρο με τη σωρό του συζύγου της, που πέθανε σε ηλικία 99 ετών, μεταφέρθηκε μετά από επιθυμία του ίδιου μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο Land Rover Defender. Και σε αυτή την περίπτωση ο Πρίγκιπας Φίλιππος είχε συμμετοχή στον σχεδιασμό του οχήματος, με τις εργασίες μετατροπής να ξεκινούν 16 χρόνια πριν το θάνατό του.