H Bentley Continental GT3 για το φετινό Pikes Peak (Video)


H Bentley, παρουσίασε την Continental GT3 με τη οποία θα προσπαθήσει να κερδίσει και πάλι στην κατηγορία της στην θρυλική ανάβαση του Pikes Peak αλλά και σημειώσει ρεκόρ χρόνου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/4/2021

Η Bentley παρουσίασε την Continental GT3 με την οποία θα λάβει μέρος στην «ανάβαση προς τα σύννεφα», όπως είναι γνωστή αλλιώς η διαδρομή του Pikes Peak.

O αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 29 Ιουνίου και η βρετανική εταιρεία θα προσπαθήσει να σημειώσει ρεκόρ χρόνου στην κατηγορία «Time Attack 1» η οποία αφορά σε αγωνιστικά που βασίζονται σε αυτοκίνητο παραγωγής.

H Continental GT3 έχει ειδικά σχεδιασμένα για την περίσταση αεροδυναμικά βοηθήματα τα οποία θα εξασφαλίζουν την απαραίτητη πρόσφυση στο όχημα κατά την απαιτητική διαδρομή.

Τα στελέχη της εταιρείας δηλώνουν ότι είναι το πιο δυναμικό αυτοκίνητο που έχουν δημιουργήσει ως τώρα και το αποτέλεσμα σίγουρα δείχνει εντυπωσιακό.

Ο τετράλιτρος V8 twin turbo κινητήρας της έχει τις κατάλληλες μετατροπές ώστε να μπορεί να αποδίδει ικανοποιητικά μέχρι και τον τερματισμό της διαδρομής ο οποίος βρίσκεται σε ύψος 4.302 μέτρων.

Μάλιστα, τροφοδοτείται με βιοαιθανόλη για να έχει την ισχύ που απαιτείται αλλά και να επιβεβαιωθεί η ευαισθησία της Bentley στον τομέα προστασίας του περιβάλλοντος.

Η διαδρομή του «Pikes Peak International Hill Climb», όπως είναι η επίσημη ονομασία τού αγώνα, είναι πλέον ασφαλτοστρωμένη σε όλο το μήκος της το οποίο είναι 20 km από την αφετηρία.

Η γραμμή εκκίνησης είναι στα 1.440 m και ο μέσος όρος κλίσης της ανάβασης είναι 7,2%. Η ανάβαση στα γνωστά Βραχώδη όρη συντελείται από 156 στροφές.

Παρακάτω, μπορούμε να θυμηθούμε μία από τις κλασικότερες προσπάθειες για την κατάρριψη του ρεκόρ στην ανάβαση του Pikes Peak.

Πρόκειται για το εκπληκτικό βίντεο με τον Ari Vatanen ο οποίος κέρδισε τον αγώνα το 1988 με το Peugeot 405 T16, σημειώνοντας χρόνο 10’:47’’.220.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.