Η Bentley Continental GT Number 1 Edition είναι φόρος τιμής στην Blower του 1929


Η Bentley συμπληρώνει με την Number 1 Edition την τριπλέτα των εορταστικών της μοντέλων εν όψει των 100 χρόνων της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/6/2019

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές η Bentley φέτος κλείνει έναν αιώνα ζωής και με την ευκαιρία αυτής της επετείου θα παρουσιάσει μια σειρά από ειδικά μοντέλο. Ένα από αυτό θα είναι και η Continental GT Number 1 Edition, η οποία αποτίνει φόρο τιμής στην πρώτη Bentley Blower του 1929 και θα κατασκευαστεί συνολικά 100 φορές.

Χαρακτηριστικό και των 100 θα είναι τα επίχρυσα 18 καρατίων παρακαλώ, λογότυπα στα φτερά καθώς ένα μικρό κομμάτι από ένα πιστόνι της αρχέτυπης Blower, μέσα σε ρητίνη τοποθετημένη στη περιστρεφόμενη οθόνη στο ταμπλό της συλλεκτικής Continental GT.

Η οποία βασίζεται στην Bentley Continental GT Convertible, που κινείται από τον W12 των 6.000 cc που για την περίσταση αποδίδει 635 PS, ενώ θα είναι διαθέσιμη σε δύο μόνο χρώματα, τα Dragon Red II και Beluga. Ο εξοπλισμός του επετειακού μοντέλου θα περιλαμβάνει και τα Centenary Pack, Bentley Black Line Specification, στοιχεία από ανθρακόνημα για το αμάξωμα καθώς και μάσκα με βαμμένο το νούμερο 1. 

Στο εσωτερικό δεν θα μπορούσαν βέβαια να λείπουν οι επίχρυσες λεπτομέρειες -και αυτές 18 καρατίων- και τα λογότυπα όπου υπάρχει διαθέσιμος χώρος για αυτά, ενώ η όλη εικόνα ολοκληρώνεται από το απαραίτητο ταμπέλακι αλλά και από ένα ρολόι της British Jaeger με το λογότυπο 1.

H Number 1 Edition είναι το τρίτο και τελευταίο μοντέλο της εορταστικής τριλογίας της Bentley, μιας και έχουν προηγηθεί οι Mulsanne W.O. Edition και η Continental GT Number 9 Edition.