Η Bentley επενδύει σε ανθρώπινο δυναμικό


Η Bentley ανακοίνωσε την δέσμευσή της για μελλοντική ανάπτυξη δεξιοτήτων σε βάθος 25ετίας ξεκινώντας με την εισαγωγή 63 μαθητευόμενων από τον Σεπτέμβριο του 2015.

  • 26/3/2015

Η Bentley ανακοίνωσε την δέσμευσή της για μελλοντική ανάπτυξη δεξιοτήτων σε βάθος 25ετίας ξεκινώντας με την εισαγωγή 63 μαθητευόμενων από τον Σεπτέμβριο του 2015.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ήδη να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο www.bentleycareers.com για διάστημα έξι εβδομάδων ενώ το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 ήταν το Open Day για όσους επιθυμούσαν να επισκεφθούν τα κεντρικά της μάρκας στο Crewe.

Η πλειοψηφία των μαθητευομένων (40 άτομα), θα ασχοληθεί με ένα νέο πρόγραμμα κατασκευής το οποίο ξεκίνησε το 2014 και η διδακτέα ύλη του έχει σχεδιαστεί από τους καλύτερους εκπαιδευτές της Bentley. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος αυτού, οι μαθητευόμενοι θα αναπτύξουν τις δεξιότητές τους σε τομείς όπως το δέρμα, το ξύλο, τα χρώματα κλπ.

Το πρόγραμμα αυτό παρέχει ένα διπλό εκπαιδευτικό σύστημα μάθησης, μια προσαρμοσμένη μέθοδο που βασίζεται σε προφίλ ικανοτήτων με περίπου 70% του χρόνου που αφιερώνεται στην πρακτική και 30% στην θεωρητική μάθηση σε επιλεγμένους επαγγελματικούς χώρους.

Οι επιπλέον 23 μαθητευόμενοι θα απασχοληθούν σε άλλους τομείς στην έδρα της Bentley που βρίσκεται στο Crewe, συμπεριλαμβανομένων των Μηχανικών, των Πωλήσεων & Marketing και του Ανθρώπινου Δυναμικού.

«Σε αυτή την σημαντική στιγμή στην ιστορία της Bentley που θα παραχθεί το νέο μας SUV, το Bentayga, επενδύουμε σε μεγάλο βαθμό στο μέλλον μας. Έχουμε ένα εξαιρετικά εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και μέσω του προγράμματος μαθητείας θα δημιουργήσουμε τους μελλοντικούς εμπειρογνώμονες της Bentley. Είμαστε υπερήφανοι για τις προσλήψεις μαθητευομένων σε 25 χρόνια, γεγονός που αποδεικνύει τη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη και την εκπαίδευση», δήλωσε κ. Marlies Rogait, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για το Ανθρώπινο Δυναμικό.

«Το πραγματικό όφελος για μένα είναι ότι μπορώ να ξεκινήσω πλήρη απασχόληση χωρίς να θέσω σε κίνδυνο την εκπαίδευσή μου. Δουλεύω στο κομμάτι Μηχανικής και Σχεδιασμού  και αυτό που μου αρέσει είναι πως δεν δουλεύω πάνω στα προϊόντα σε εικονικό κόσμο αλλά μπορώ να συμμετέχω ενεργά στο εργαστήριο και να βοηθώ στην κατασκευή πρωτότυπων μοντέλων. Ο ρόλος αυτός μου προσφέρει καθημερινά κάτι διαφορετικό, φρέσκο και ενδιαφέρον. Όση περισσότερη εμπειρία αποκτώ, αισθάνομαι πιο ανεξάρτητη κι έτοιμη να αναλάβω περισσότερες ευθύνες και να εξελιχθώ στον τομέα μου», δήλωσε η Megan Aucott, τριτοετής Junior Engineer  και τωρινή μαθητευόμενη.

Η Bentley Motors έχει ονομαστεί ένας από τους κορυφαίους εργοδότες της Βρετανίας από το Top Employers Institute για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Η Bentley βραβεύτηκε για την δέσμευση και την αφοσίωση της στους 3.800 εργαζομένους στα κεντρικά της στο Crewe με ιδιαίτερο έπαινο για την εστίασή της στο ταλέντο και την προσωπική ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της.

Η Bentley επενδύει επίσης £ 40.000.000 για την κατασκευή ενός νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης στην έδρα της, ως μέρος ενός ευρύτερου επενδυτικού προγράμματος £ 840.000.000 το οποίο θα δημιουργήσει επιπλέον 300 νέες θέσεις εργασίας.

Για να υποστηρίξει τις εταιρικές μελλοντικές της επενδύσεις σε υπαλλήλους και στην κοινότητα, η Bentley παίζει καθοριστικό ρόλο με την δημιουργία ενός Πανεπιστημιακού Τεχνικού Κολλεγίου στο Crewe το οποίο θα ειδικεύεται στην Μηχανική και τον Σχεδιασμό προσφέροντας εκπαίδευση σε παιδιά 14 - 18 ετών που αναζητούν ένα μονοπάτι για την μελλοντική απασχόλησή τους.