Η Bentley επίσημα στην Ελλάδα


Η Kosmocar πρόσφατα απέκτησε ακόμη μία φίρμα την οποία θα αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου. Η συγκεκριμένη όμως φίρμα αποτελεί ένα σύμβολο στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς φέρει την ονομασία Bentley. Ρίξτε μια ματιά στα πολυτελή μοντέλα της Bentley που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν.
  • 14/8/2006

Με μια ιδιαίτερη εκδήλωση, όπως άλλωστε αρμόζει στην πολυτελή φίρμα, η Kosmocar παρουσίασε στους Ελληνες δημοσιογράφους το νέο της απόκτημα. Μάλιστα κατά την διάρκεια της παρουσίασης ο Managing Director, European Operations (Europe, UK, Middle East) κ. Geoff Dowding ευχαρίστησε και δημόσια τον κ. Στίβεν Σίρτη αλλά και την οικογένεια Μανδύλα για το χρόνο αλλά και για το ενδιαφέρον που έδειξαν για την εταιρεία. Επίσης την ημέρα της ανακοίνωσης ίδρυσης της Bentley Athens συνέπεσε με τη συμπλήρωση 60 χρόνων κατασκευής αυτοκινήτων στο εργοστάσιο της Bentley στο Crewe ενώ η ίδρυση της πολυτελούς φίρμας προσδιορίζεται στο 1919. Aς δούμε με μια ματιά τα πολυτελή μοντέλα της Bentley που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν.

 

Continental GT


 
Σχεδιασμένη έτσι ώστε να είναι ένα σπoρ coupé μοντέλο χωρίς αντίπαλο, η Continental GT δεν είναι μόνο η πιο γρήγορη Bentley στα 83 χρόνια της ιστορίας της μάρκας, είναι επίσης και το πιο γρήγορο αυθεντικό 4θέσιο coupé στον κόσμο με μέγιστη ταχύτητα πάνω από 290km/h και 0-100km/h σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα. Διαθέτει όλα τα στοιχεία των καλύτερων μοντέλων Grand Touring και της δεξιοτεχνίας της Bentley σε συνδυασμό με την πιο προηγμένη τεχνολογία που παρουσιάστηκε ποτέ στην αγορά του αυτοκινήτου.
Με έναν 6λιτρο κινητήρα 12 κυλίνδρων, με διπλό υπερσυμπιεστή, απόδοση πάνω από 500bhp, τετρακίνηση με αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, η Continental GT προσφέρει τις επιδόσεις ενός πραγματικού supercar σε συνδυασμό με τους εσωτερικούς χώρους, την πολυμορφία και την άνεση που τη μετατρέπουν στο απόλυτο πρότυπο.


 

Continental Flying Spur

 

Η νέα Bentley έκανε την πρώτη της διεθνή εμφάνιση στο Σαλόνι της Γενεύης την 1η Μαρτίου 2005, ενώ η παγκόσμια κυκλοφορία της ξεκίνησε από τον Απρίλιο του 2005. Έχοντας τον ίδιο δυναμισμό με το ιδιαίτερα επιτυχημένο «συγγενικό» της μοντέλο, την Continental GT, η Continental Flying Spur είναι ένα τετραθέσιο Grand Touring μοντέλο, που γεννήθηκε από ένα Coupé.
Η νέα Continental Flying Spur είναι το ταχύτερο τετραθέσιο στην ιστορία της εταιρίας και το ταχύτερο στον κόσμο, με τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 313 km/h. Διαθέτει τον ενθουσιασμό, την ισχύ, την αισθητική και την υψηλή τεχνική της Continental GT με ακόμα μεγαλύτερη πολυτέλεια και περισσότερο χώρο, προσφέροντας έναν αξεπέραστο συνδυασμό επιδόσεων, στυλ και άνεσης.


Bentley Azure


Φρανκφούρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2005. H Bentley Motors παρουσίασε επισήμως στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου, τη νέα Azure. Το πολυτελές τετράθυρο μοντέλο Azure, επιβεβαιώνει τη φήμη της Bentley ως της εταιρείας που σχεδιάζει τα πιο κομψά convertible στον κόσμο.
Ο σχεδιασμός της νέας Azure είναι η επιτομή του στυλ Bentley. Έχει την πρόσοψη της σειράς Arnage και οι διαστάσεις της εξασφαλίζουν απόλυτη άνεση για τέσσερις επιβάτες. Όλη η καμπίνα και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου είναι εκ νέου σχεδιασμένα για να δημιουργηθεί ένας εκπληκτικός  εσωτερικός χώρος. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα κομψό σαλόνι που αντικατοπτρίζει το κύρος ενός αυτοκινήτου που ταιριάζει τόσο στο Palm Springs όσο και στη Ριβιέρα. Η περίτεχνη αναδιπλούμενη οροφή ανοίγει και κλείνει με το πάτημα ενός διακόπτη: ο εντυπωσιακός μηχανισμός με ύφασμα διπλώνει τρεις φορές κάτω από ένα κάλυμμα με δερμάτινη επένδυση σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα.
Ο διπλός Turbo κινητήρας V8, οι αναρτήσεις με διπλά ψαλίδια και η εξαιρετικά στιβαρή κατασκευή του αμαξώματος της Arnage παρέχουν τη βάση για τη νέα Azure. Η νέα Azure αντλεί τη δύναμή της από έναν διπλό, εσωτερικά ψυχόμενο, Turbo κινητήρα απόδοσης 336 kW που παράγει ροπή 875Nm.

 

Bentley Arnage


Crewe, Φεβρουάριος 2004...  Η εταιρεία Bentley Motors παρουσίασε τα πολυτελή μοντέλα της σειράς Arnage. Η συνεχής επένδυση στη σειρά Arnage είχε στόχο την ενδυνάμωση της φήμης της, ως της μόνης σειράς με πραγματικά υπερπολυτελή αυτοκίνητα καθώς και ως της σειράς που προσφέρει υψηλή άνεση, πολυτέλεια, κλασικό σχεδιασμό και το ευρύτερο πεδίο για ικανοποίηση των ιδιαίτερων απαιτήσεων του πελάτη.
Τα μοντέλα Arnage R και RL συνεχίζουν να είναι η προσωποποίηση της εκλεπτυσμένης, τετράθυρης πολυτέλειας. Με τη δύναμη ενός κινητήρα με διπλό υπερσυμπιεστή απόδοσης 450 ίππων - παραλλαγή του κινητήρα V8 με διπλό υπερσυμπιεστή - και ροπή 835Nm, αντιπροσωπεύουν την τελευταία έκφραση δυναμισμού και πολυτέλειας. Χωρίς προσπάθεια, μπορεί να φτάσει στα 98km/h σε 6 δευτερόλεπτα και να συνεχίσει να επιταχύνει έως τα 270 km/h.