Η Bentley γιορτάζει τα 20 χρόνια από τη νίκη στο Le Mans με ειδικές Continental GT και GTC (photos)


Η Bentley γιορτάζει δύο δεκαετίες από τη νίκη της Speed 8 στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, με ειδικές εκδόσεις των Continental GT και GTC.

  • ΦΩΤΟ: BENTLEY
  • 14/4/2023

Το 2003, η Bentley πανηγύρισε την έκτη και τελευταία (ως τώρα) νίκη της στις 24 ώρες του Le Mans, με την Speed 8 να κερδίζει στη γενική κατάταξη, έχοντας δανειστεί πολλά από τα άκρως επιτυχημένα πρωτότυπα της Audi.

Είκοσι χρόνια μετά, η εταιρεία γιορτάζει αυτό το επίτευγμα με δύο ειδικές, περιορισμένης παραγωγής εκδόσεις των Continental GT και GTC.

Αποτελούν τη Bentley Le Mans Collection, και φέρουν μάλιστα ένα κομμάτι εκείνης της νικηφόρας Speed 8.

Συγκεκριμένα, η Bentley κράτησε τον V8 κινητήρα που έδινε δύναμη στο πρωτότυπο, και έκοψε στις μέση τις 24 από τις 32 βαλβίδες του, με αυτά τα 48 κομμάτι να βρίσκονται σε ειδική θήκη με τζάμι στην κονσόλα κάθε ενός από τα 48 αντίτυπα των δύο ειδικών εκδόσεων. Πάνω στο τζάμι εμφανίζεται και ποιος αριθμός σασί είναι αυτός που οδηγεί ο εκάστοτε (τυχερός) ιδιοκτήτης του οχήματος.

Σε αισθητικό επίπεδο, τα δύο μοντέλα της Le Mans Collection έχουν το ίδιο μεταλλικό πράσινο χρώμα που είχε το νικηφόρο Speed 8, ενώ φαίνεται και το νο.7 στη γρίλια, καθώς αυτόν τον αριθμό έφερε το πρωτότυπο στον αγώνα.

Ακόμα και στο κάτω μέρος, στο άνοιγμα των θυρών, θα βρει κανείς μία-μία τις έξι νίκες της Bentley στον φημισμένο αγώνα, καθώς και τη σιλουέτα του Speed 8 ζωγραφισμένη.

Στα μηχανικά μέρη, η Continental GT και GTC της ειδικής αυτής έκδοσης παραμένουν ίδιες με τις απλές. Φέρουν, δηλαδή, W12 κινητήρα 6L, με απόδοση 659 PS και τετρακίνηση,