H Bentley παράγει το δικό της μέλι


Στα 15 κιλά αναμένεται να φτάσει φέτος η παραγωγή μελιού της Bentley, η οποία συντηρεί 120.000 μέλισσες στις εγκαταστάσεις του Crewe.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/8/2019

Η κατασκευή οχημάτων και δη πολυτελών δεν είναι η μοναδική δραστηριότητα της Bentley, μιας και η βρετανική φίρμα παράγει στις εγκαταστάσεις του Crewe στη Μ. Βρετανία το δικό της μέλι.

Η Bentley συντηρεί στη μονάδα παραγωγής του Crewe περίπου 120.000 μέλισσες, με την ετήσια παραγωγή του μελιού να φτάνει τα 15 κιλά.

Ωστόσο, το κίνητρο για τη δημιουργία των δύο κυψελών δεν είναι αυτή καθαυτή η παραγωγή μελιού αλλά η διατήρηση της βιοποικιλότητας η οποία απειλείται εξαιτίας του διαρκώς μειούμενου αριθμού των μελισσών σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως είναι φυσικό, η Bentley εμπιστεύεται πολύπειρους μελισσοκόμους για τη συντήρηση των δύο κυψελών, οι οποίες βρίσκονται τοποθετημένες σε απόσταση ασφαλείας από τις εγκαταστάσεις της βρετανικής φίρμας.

Εκτός από την Bentley και η Porsche παράγει το δικό της μέλι, αυξάνοντας μάλιστα τον αριθμό των μελισσών που συντηρεί από το 1,5 εκατομμύριο στα 3 εκατομμύρια.