H Bentley θα συμμετάσχει με μία... Bentayga στην ανάβαση του Pikes Peak


H Bρετανική μάρκα ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μία Bentayga για να συμμετάσχει στην φημισμένη ανάβαση με στόχο να ανεβάσει το προφίλ της στην Αμερικάνικη αγορά.

  • 20/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: BENTLEY

Moιάζει σα να θέλεις να βάλεις έναν φουσκωμένο bodybuilder να θέλει να κάνει... μπαλέτο, όμως είναι επίσημο πλέον ότι η Bentley θέλει να τρέξει με μία Bentayga στην ανάβαση του Pikes Peak. H φετινή διοργάνωση θα γίνει στις 24 Ιουνίου, και το 608 ίππων SUV της Bentley θα κληθεί να κάνει την 19,98 χιλιομέτρων διαδρομή ταχύτερα από κάθε άλλο SUV μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την ιστορική Βρετανική φίρμα, το αυτοκίνητο που θα συμμετάσχει δεν θα έχει σημαντικές μετατροπές, πέρα από το απαραίτητο roll cage και τα ελαστικά. Θα κινείται από τον μεγάλο W12 κινητήρα με τα 608 άλογα και την απίστευτη ροπή των 900 Nm, με τον οποίον καταφέρνει, παρά τους 2,5 τόνους που ζυγίζει, να κάνει το 0-100 km/h σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 301 km/h.

To προηγούμενο ρεκόρ για SUV παραγωγής κρατά από το 2013 ένα Range Rover Sport που είχε κάνει τον εξαιρετικό χρόνο των 12 λεπτών και 35 δευτερολέπτων. Η Bentley ελπίζει να καταρρίψει αυτό το ρεκόρ, και ετοιμάζει από τώρα το αυτοκίνητο, χωρίς όμως να έχει ανακοινώσει ακόμα τον οδηγό της.

Ο λόγος της συμμετοχής της εταιρίας σ' αυτό τον εξαιρετικά δύσκολο αγώνα με την τεράστια υψομετρική διαφορά και τις 156 στροφές δεν είναι απλά το prestige της νίκης, αλλά και η δημοσιότητα σε μία άκρως σημαντική αγορά όπως αυτή των ΗΠΑ. Ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι φήμες για μία αντίστοιχη συμμετοχή της Lamborghini με την Urus (αδελφό μοντέλο της Βentayga) την επόμενη χρονιά, καθώς η φήμη από μια νίκη στο Pikes Peak είναι εμπορικό χρυσάφι.