H BMW 1 σεντάν ίσως έρθει και στην Ευρώπη


Η τετράθυρη σειρά 1 έχει αρχίσει να διατίθεται και εκτός Κίνας, ενώ η BMW θα προχωρήσει στην ανανέωσή της, παρότι παρουσιάστηκε μόλις το 2017.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 8/11/2018

Στις αρχές του 2017 η BMW παρουσίασε την έκδοση σεντάν της σειράς 1, ενώ τότε είχε πει πως προοριζόταν αποκλειστικά για την κινεζική αγορά. Από τότε μέχρι τώρα το τετράθυρο μοντέλο που βασίζεται στην πλατφόρμα UKL είναι διαθέσιμο από το καλοκαίρι και στο Μεξικό. Ενδεχόμενα η γερμανική εταιρεία σκοπεύει να διευρύνει στη διάθεση του και σε άλλες αγορές, ενδεχόμενα και σε ευρωπαϊκές. Ειδικά μετά την παρουσίαση και της αντίστοιχης A-Class, ενώ εδώ και κάποια χρόνια υπάρχει και η τετράθυρη έκδοση του Audi A3.

Προς το παρόν πάντως αυτό που πρόκειται να κάνει είναι να προχωρήσει, παρά το σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει, σε μια ανανέωσή της. Η οποία αναμένεται να περιλαμβάνει διαφοροποιημένους, έστω και ελαφρώς, προφυλακτήρες. Ο εμπρός σε συνδυασμό με μια επίσης επανασχεδιασμένη μάσκα θα της εξασφαλίσει μια πιο δυναμική εικόνα, η οποία θα ενισχύεται και από τα πιο τονισμένα μαρσπιέ.

Ο λόγος για αυτήν την πρόωρη κίνηση δεν είναι άλλος από την αναμενόμενη εμφάνιση μέσα στο 2019 της νέας, προσθιοκίνητης γενιάς της σειράς 1, βάση της οποίας θα είναι το πλαίσιο που είναι γνωστό ως FAAR. Με την εικόνα της οποίας θα πρέπει να εναρμονιστεί, όσο αυτό είναι εφικτό, η έκδοση σεντάν που θα συνεχίσει κανονικά.