H BMW 2 Gran Coupe… όπως δεν θα την ξαναδείτε!


Σε έναν ακόμη γύρο από teaser στοιχεία η 2 Gran Coupe εμφανίζεται με το καθιερωμένο πλέον πολύχρωμο καμουφλάζ της BMW.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/7/2019

Με αυτό το πολύχρωμο καμουφλάζ δεν θα ξαναδείτε την BMW 2 Gran Coupe επειδή πολύ απλά σε μερικούς μήνες θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στα κανονικά της χρώματα αμαξώματος. Οι αρχικές πληροφορίες μιλούσαν για πρεμιέρα στην Φρανκφούρτη αλλά τελικά μάλλον το ντεμπούτο της 2 Gran Coupe μεταφέρεται για το Λος Άντζελες, το Νοέμβριο.

Από όσο μπορούμε να διακρίνουμε φαίνεται εμφανώς ο πρόσθετος όγκος μετά την μεσαία κολόνα. Το σχήμα θα είναι ενός κουπέ σεντάν με το πίσω κρύσταλλο να ανοίγει μαζί με την πόρτα του πορτμπαγκάζ και τα παράθυρα να μην έχουν πλαίσιο.

Άλλωστε η εν λόγω BMW κοιτά ευθέως ως άμεσο αντίπαλο την Mercedes CLA και παράλληλα αποτελεί μια πιο σπορ εναλλακτική από την μεγαλύτερη «τριάρα». Το εσωτερικό θα είναι περίπου ίδιο με εκείνο της Σειράς 1 και Σειράς 3, ενώ από τα όσα γνωρίζουμε ο χώρος αποσκευών θα είναι στα 450 lt.

H πιο πρόσφατη Gran Coupe θα βασίζεται στα μηχανικά μέρη της νέας BMW 1 με την κίνηση να περνά στους μπροστινούς τροχούς. Στην κορυφή της γκάμας αναμένεται να είναι η Μ235 xDrive, η οποία θα κινείται από τον τετρακύλινδρο των 2.000 cc και των 306 PS που κινεί και την αντίστοιχη σειρά 1. H συγκεκριμένη έκδοση είναι τετρακίνητη με 8άρι Sport αυτόματο κιβώτιο. Απεναντίας, οι βασικές εκδόσεις θα είναι οι τρικύλινδρες των 1.500 cc που θα εμφανισθούν στην πορεία.