H BMW αλλάζει το σήμα της για τον μήνα Pride των ΛΟΑΤΚΙ αλλά όχι σε όλες τις χώρες


Η επιλογή της BMW, της Mercedes-Benz και άλλων εταιρειών να μην ανανεώσουν το σήμα τους στα επίσημα social media της Μέσης Ανατολής για το Pride Month, προκάλεσε αντιδράσεις. 

  • 9/6/2022

Με την έλευση του Ιουνίου μια σειρά από εταιρείες προχώρησαν σε σχεδιαστικές αλλαγές στα επίσημα σήματά τους για να γιορτάσουν το μήνα του Pride των ΛΟΑΤΚΙ και να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά της ομοφοβίας.

Ανάμεσά τους και η BMW η οποία ενσωμάτωσε τα χρώματα του ουράνιου τόξου στο logo της και το ανέβασε στα επίσημα περιφερειακά social media σε όλο τον κόσμο (Μεξικό, Ινδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ν. Αφρική, κ.α.). Ωστόσο άφησε εκτός «παιχνιδιού» μερικούς επίσημους λογαριασμούς.  

Το σήμα που υπάρχει στις επίσημες σελίδες της BMW σε FacebookTwitter, Instagram και Linkedin στη Μέση Ανατολή έμεινε ίδιο, προκαλώντας αρκετή κουβέντα στα social media με αυτή την επιλογή.  

Η έδρα της BMW στη Μέση Ανατολή βρίσκεται στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων όπου η νομοθεσία για την ομοφυλοφιλία είναι αυστηρή και εκτός από ποινές φυλάκισης, σε κάποια εμιράτα μπορεί να τιμωρηθεί μέχρι και με θανατική ποινή.

Θα πρέπει να τονιστεί πως η BMW δεν είναι η μοναδική εταιρεία που έχει ακολουθήσει τη συγκεκριμένη πρακτική στη Μέση Ανατολή, αφού το ίδιο έκανε και η Mercedes-Benz.

Η ενέργεια των συγκεκριμένων brands προκάλεσε αντιδράσεις στα social media, με τους χρήστες να εμφανίζονται προβληματισμένοι με την επιλογή να σταλεί μήνυμα κατά της ομοφοβίας μόνο σε συγκεκριμένα μέρη του πλανήτη.

Δείτε μερικά από σχόλια των χρηστών στα social media

Πηγή: Fortune