Η ΒΜW αλλάζει το χρώμα του iX με το πάτημα ενός κουμπιού! (video)


Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να μπορούσατε να αλλάζετε καθημερινά το χρώμα του αυτοκινήτου σας, πατώντας απλά ένα κουμπί;

  • 6/1/2022

Όσο κουβεντιάζουμε γύρω από την αυτόνομη οδήγηση και τις καινοτομίες της, η BMW, στο πλαίσιο της έκθεσης CES 2022  στο Las Vegas, παρουσίασε μία νέα τεχνολογία κατά την οποία μπορεί να αλλάζει το εξωτερικό χρώμα του αυτοκινήτου με το πάτημα ενός κουμπιού. Θυμίζει αρκετά τα αυτοκινητάκια των παιδιών που όταν τα βάζεις σε κρύο νερό αυτά αλλάζουν χρώμα, μόνο που στην περίπτωση των Γερμανών δεν απαιτείται επαφή με το υγρό στοιχείο.

Η παρουσίαση της νέας τεχνολογίας έγινε σε ένα BMW iX  το οποίο αρχικά ήταν λευκό ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα μεταμορφώθηκε σε γκρι. Ο χρήστης του Twitter που δημοσίευσε το παρακάτω video τόνισε ως η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και για αυτό τον λόγο η BMW είχε ένα εφεδρικό όχημα σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά.

H αλήθεια είναι, πάντως, πως ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η εναλλαγή του χρώματος είναι τόσο εντυπωσιακός που ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί πως πρόκειται για μοντάζ. Σε κάθε περίπτωση μέχρι να αποδειχτεί αυτό, εμείς μπορούμε να το απολαύσουμε.

Δείτε το video...