H BMW ανακοίνωσε καινούργιο εργοστάσιο μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες


Το νέο εργοστάσιο της BMW στην Ουγγαρία θα είναι το υπ’ αριθμόν 32 σε όλο τον κόσμο και θα κοστίσει 1,2 δις ευρώ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1/8/2018

O όμιλος BMW έχει να κατασκευάσει ένα καινούργιο εργοστάσιο εδώ και περίπου 20 χρόνια, καθώς το τελευταίο ήταν το 2000 στη Λειψία. Και αυτό παρόλο που οι πωλήσεις και η ζήτηση των αυτοκινήτων του αυξάνεται συνεχώς. Τώρα φαίνεται πως πρέπει να αυξηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες και έτσι ο γερμανικός όμιλος ανακοίνωσε επίσημα πως θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στην πόλη Debrecen. Η οποία βρίσκεται στην Ουγγαρία.

Η καινούργια μονάδα θα έχει δυνατότητες παραγωγής 150.000 αυτοκινήτων σε ετήσια βάση. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ποια μοντέλα της γκάμας θα κατασκευάζονται στην Ουγγαρία. Το βέβαιο είναι πως θα υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής τόσο μοντέλων με συμβατικούς κινητήρες όσο και πλήρως ηλεκτρικών στην ίδια γραμμή παραγωγής. Η προοπτική είναι η δυνατότητα αυτή να υπάρχει στο μέλλον σε όλα τα εργοστάσια της BMW στην Ευρώπη.

Η έναρξη των εργασιών κατασκευής του καινούργιου εργοστασίου, που θα είναι το 32ο της BMW σε όλο τον κόσμο, αναμένεται να ξεκινήσουν σε περίπου ένα χρόνο από τώρα. Η επένδυση θα είναι της τάξης των 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα δημιουργηθούν περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας. Εργοστάσια στην Ουγγαρία έχουν ήδη οι Mercedes, Audi και Suzuki, ενώ η Opel κατασκευάζει στη χώρα κινητήρες.