Η BMW ανεβάζει το επίπεδο στους ήχους που θα παράγουν τα EV μοντέλα της


Στην αρχή της εποχής της ηλεκτροκίνησης τα αυτοκίνητα ήταν βουβά, παράγοντας μόνο ήχο κατά την κύλισή τους. Αφού πλέον είναι υποχρεωτική και η ηχητική ένδειξη κίνησης ενός EV αυτοκινήτου, η BMW κάνει το μεγάλο βήμα.

  • 28/11/2019

Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, Σκάλα του Μιλάνο, Θέατρο Μπολσόι, Φιλαρμονική του Μονάχου. Για πολλά χρόνια η BMW συνεργάζεται με παγκοσμίου φήμης ορχήστρες για τη δημιουργία ιδεών όπως η "BMW Opera Next" και η "BMW Classics", προσφέροντας εντελώς νέους τρόπους απόλαυσης μουσικής.

Ως αποτέλεσμα, εκατομμύρια θεατές έχουν απολαύσει δωρεάν συναυλίες που εκτελούνται σε διάσημες πλατείες σε επιλεγμένες πόλεις σε όλο τον κόσμο καθώς και σε διαδικτυακές πλατφόρμες. Επιπλέον, η ηλεκτροκίνηση των οχημάτων ανοίγει εντελώς νέες δυνατότητες στο σταυροδρόμι του ήχου, της μουσικής και της κινητικότητας. Το 2019, η BMW συνεργάστηκε με τον διεθνώς αναγνωρισμένο συνθέτη μουσικής κινηματογράφου και τον βραβευμένο με Όσκαρ Χανς Ζιμμέρ, για να συνθέσει τους ηλεκτρικούς ήχους και τις ηχητικές προειδοποιήσεις ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου όπως είναι το BMW Vision M NEXT.

Αυτή όμως φαίνεται να είναι μόνο η αρχή καθώς η BMW βλέπει μεγάλη δυναμική στη δύναμη της μουσικής και στο τι αυτή εκφράζει. Η ανάπτυξη λοιπόν νέων ήχων αντιπροσωπεύει μια…αχαρτογράφητη ευκαιρία. Για το σκοπό αυτό, η BMW σκοπεύει να συμπεριλάβει και ορχήστρες παγκόσμιας φήμης στο πλαίσιο της ηχητικής εξερεύνησης που θα καθορίσει τους ήχους που θα εκπέμπουν και θα παράγουν τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της. Έτσι η premium μάρκα φιλοδοξεί να επιτύχει ένα αντίστοιχου βεληνεκούς ηχητικό αποτύπωμα.