Η BMW δεν σταματά την εξέλιξη των κινητήρων της


Η ηλεκτροκίνηση είναι ένας σημαντικός τομέας για την BMW, το ίδιο ισχύει όμως και για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η βαυαρική εταιρεία δεν πρόκειται να σταματήσει την εξέλιξή τους, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 21/3/2021
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Oliver Zipse, Διευθύνων Σύμβουλος της BMW, η εταιρεία δεν πρόκειται να σταματήσει ή να υποβαθμίσει την εξέλιξη των νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης για τα μοντέλα της, προς χάρη της ηλεκτροκίνησης. 
 
Την απάντηση αυτή έδωσε ο κ. Zipse σε ερώτηση για το τι προτίθεται να κάνει η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία έπειτα από την ανακοίνωση της Audi ότι πρόκειται να σταματήσει την εξέλιξη νέων θερμικών κινητήρων.
Σύμφωνα με τον κ. Zipse, στην BMW θεωρούν ότι οι κλασικής τεχνολογίας κινητήρες θα παραμείνουν στο επίκεντρο για πολλά χρόνια ακόμα. Άλλωστε και η πλήρης επίσημη ονομασία τής εταιρείας («Bayerische Motoren Werke AG») δεν θα επέτρεπε την «απόσυρσή» της από αυτούς.
Ο κ. Zipse είπε ότι θα συνεχιστεί η εξέλιξη και δημιουργία νέας γενιάς κινητήρων, οι οποίοι θα διαθέτουν σύστημα υβριδικής διάταξης, το οποίο επίσης θα εξελίσσεται και θα γίνεται αποτελεσματικότερο. Έτσι, θα πληρούνται τα πρωτόκολλα προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και η συνθήκη για κινητήρες που θα προσφέρουν σπορ επιδόσεις στα μοντέλα της.
Φυσικά, στην BMW δίνουν μεγάλο βάρος και στην ανάπτυξη αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων και ήδη πρόκειται να παρουσιάσουν σημαντικό αριθμό αυτών ως το 2025. Πρόσφατα είδαμε το νέο i4 (φωτογραφία), ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εταιρεία ήταν πρωτοπόρος στα οχήματα αυτής της τεχνολογίας με το εμβληματικό (πλέον) i3.