Η BMW έφτιαξε μία... Μόντσα στην Σαχάρα! (Video)


Όταν δεν πάει η άμμος στην Ευρώπη πάει η BMW στην Σαχάρα και φτιάχνει και μία πίστα αντίγραφο της Μόντσα για ένα απίστευτο εγχείρημα. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΒΜW
  • 17/11/2018

Όταν οι μηχανικοί και οι δοκιμαστές μπλέκονται με τα τμήματα μάρκετινγκ και προώθησης μοντέλων, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να καταλήξει σε ένα ιδιαίτεα ενδιαφέρον εγχείρημα. Όπως έγινε με την BMW η οποία θέλοντας να δείξει τις δυνατότητες της νέας Χ5 στην άμμο, έφτιαξε μία ολόκληρη πίστα κάπου στο Μαρόκο.

Όχι όμως μια οποιαδήποτε πίστα, αλλά ένα πιστό αντίγραφο 1:1 της Μόντσα. Και ο λόγος που επιλέχτηκε αυτός ο τρόπος να διαφημίσει τις ικανότητες της Χ5 είναι γιατί το SUV της δεν είναι ένα απλό τετρακίνητο, αλλά ένα Sport μοντέλο αυτής της κατηγορίας.

Το απίστευτο αυτό εγχείρημα ήταν εξαιρετικά δύσκολο στο να πραγματοποιηθεί, και χρειάστηκε να εργαστούν μία ομάδα πάνω από 50 ανθρώπους για δύο και πλέον εβδομάδες ώστε να μετακινήσουν περί τα 3.500 κυβικά μέτρα άμμου για να σχηματιστεί η Μόντσα της... ερήμου. 

Τώρα γιατί να μπουν σε όλο αυτόν τον κόπο όταν θα αρκούσε μια απλή διαδρομή για να δείξει τις ικανότητες της Χ5; Η απάντηση είναι προφανώς γιατί μπορούσαν να το κάνουν. Και η δεύτερη απάντηση θα δοθεί όταν πατήσετε το play στο video όπου η BMW δίνει πραγματικά τα ρέστα της είτε σε ότι έχει να κάνει με τις ικανότητες των μηχανικών της είτε σε ότι αφορά το τμήμα μάρκετινγκ και την εκπληκτική αυτή ιδέα.