Η BMW εξελίσσει τη νέα Μ5;


Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε μία BMW M5 με μεγαλύτερης διάστασης πίσω ελαστικά και προέκταση στους εκεί θόλους, κάτι που σημαίνει ότι στη βαυαρική εταιρεία εξελίσσουν κάτι ακόμα πιο ενδιαφέρον.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: CARPIX.
  • 5/5/2021

Στην BMW, πήραν μία M5 Competition, της τοποθέτησαν μεγαλύτερης διάστασης ελαστικά πίσω και ενσωμάτωσαν στους εκεί θόλους προέκταση για να τα καλύπτουν.

Η διάσταση του πέλματος σε αυτά που υπάρχουν στο αυτοκίνητο είναι 295, όταν η «απλή» BMW M5 έχει 275 και η M5 Competition 285. Προφανώς, οι άνθρωποι της εταιρείας κάνουν δοκιμές σε κάτι νέο το οποίο διαθέτει το αμάξωμα της τελευταίας, χωρίς κάποιο άλλο καμουφλάζ.

Οι πληροφορίες γι’ αυτό είναι ελάχιστες. Πιθανόν, να πρόκειται για μία ακόμη πιο ειδική έκδοση της M5 η οποία θα δημιουργηθεί για να γιορτάσει η BMW τον επόμενο χρόνο τα 50 χρόνια από την ίδρυση του τμήματος Motorsport, το οποίο συστάθηκε το 1972. 

Πιθανόν, όμως, να πρόκειται για το πρωτότυπο με το οποίο κάνει δοκιμές για την επόμενη BMW M5, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί το 2024. Δηλαδή, κάτω από το αμάξωμα που βλέπουμε να κρύβεται η έβδομη κατά σειρά γενιά του μοντέλου επιδόσεων της εταιρείας.

Όπως έχει ανακοινωθεί η καινούρια M5 θα είναι είτε εξηλεκτρισμένη, διαθέτοντας Plug-in Hybrid σύστημα, είτε αμιγώς ηλεκτρική. Σίγουρα, εντός του 2021 θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για το νέο μοντέλο και να μην κάνουμε υποθέσεις, απλώς.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.