Η BMW επιστρέφει στις 24 ώρες του Le Mans το 2024


Μετά από 25 χρόνια και το «θρίαμβο» της V12 LMR, οι Βαυαροί γυρίζουν... και με τη βούλα στο WEC και στο φημισμένο αγώνα.

  • 27/7/2022

Η επιστροφή της BMW στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής είναι επίσημη. Μετά από 25 χρόνια, η BMW M Motorsport θα δώσει ξανά το παρών στο World Endurance Championship (WEC) το 2024 με τη νέα M Hybrid V8.

Παράλληλα με την επιστροφή τους σε αγώνες όπως οι θρυλικές 24 ώρες του Le Mans, οι Βαυαροί θα συνεχίσουν και στο πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar των Η.Π.Α.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο επικεφαλής της M Motorsport, Franciscus van Meel και μάλιστα, για να «γιορτάσει» το γεγονός, η BMW έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες της M Hybrid V8 στο Varano de Melegeri, όπου ολοκλήρωσε τη δοκιμή της στην πίστα της Dallara.

Φυσικά, μέχρι τον Ιανουάριο του 2023 και το ντεμπούτο στην Daytona θα χρειαστεί αρκετή δουλειά. Αλλά ως τότε θα υπάρξουν και νέα τεστ, τον Αύγουστο, αυτή τη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους, ενώ από Σεπτέμβρη θα γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές στο πρωτότυπο LMDh, για να μπορέσει να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα IMSA.

Στην «καρδιά» του θα υπάρχει ο νέος P66/3 κινητήρας 4 λίτρων, με δύο turbo, που έχει ισχύ 640 PS και ροπή 650 Nm. Βέβαια, από την V12 LMR που θριάμβευσε στο Le Mans το 1999, έχουν αλλάξει πολλά… Ο συναγωνισμός στο WEC θα είναι σκληρός με τις Porsche 963, Acura ARX-06 και την Cadillac Grand Touring Prototype Hypercar.

Η επιστροφή της BMW στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής συμπίπτει με τη συμπλήρωση 50 χρόνων παρουσίας του τομέα M τόσο στις πίστες όσο και στους δρόμους.