H BMW ετοιμάζει αντίπαλο που θα προκαλέσει ηλεκτροσόκ


Το ηλεκτροσόκ που ετοιμάζει η βαυαρική εταιρία πρόκειται να χτυπήσει τα Audi E-Tron GT και Porsche Taycan.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/12/2019

Στον στίβο της ηλεκτροκίνησης η BMW ετοιμάζεται να απαντήσει απέναντι στα σπορ σεντάν μοντέλα του VW Group (δίχως να αγνοούμε την πιο large Mercedes EQS) με ένα i6, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες. Οι Γερμανοί ετοιμάζονται να λανσάρουν μέχρι τα τέλη του 2021 τρία ηλεκτρικά μοντέλα, τα iX3, iNext και i4.

Το i6 θα καθυστερήσει αρκετά αφού θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2024. Έτσι, η Porsche Taycan και το Audi E-Tron GT θα έχουν αρκετό χρόνο δράσης μπροστά τους ώστε να προσηλυτίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες αποζητούν πράσινες και αθόρυβες επιδόσεις.

Αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς το i6 θα έχει τετράθυρο κουπέ στιλ και πιθανότατα θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα). Η συνδυασμένη ισχύς θα ξεπερνά τους 500 PS, ενώ θα υπάρχει και έκδοση M Performance με ισχύ πάνω από 600 PS. Αυτή η έκδοση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την Taycan Turbo των 600 PS.

Όσο για την μπαταρία θα υπάρχουν δύο εκδόσεις: μία στις 90 kWh με θεωρητική WLTP αυτονομία στα 500 km και μία με 120 kWh με ηλεκτροκίνηση έως περίπου 700 km. Αυτά στην θεωρία και υποθετικά, με το πρωτότυπο i Vision Dynamics που βλέπετε να μας δίνει μια πρώτη γεύση.