Η BMW ετοιμάζει και την Χ8;


Φήμες θέλουν τη Βαυαρική εταιρία να έχει στα σχέδιά της ένα ακόμα πολυτελές SUV, την κουπέ έκδοση της Χ7.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/11/2019

Αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση προς το παρόν, το πρόσφατο παρελθόν έχει δείξει ότι η BMW μετά την παρουσίαση ενός SUV βγάζει και την αντίστοιχη "κουπέ" έκδοσή του. Και αυτό μάλλον θα γίνει και με την Χ7, καθώς ήδη άρχισαν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου κάποια πρώτα σχέδια από ένα μοντέλο που θα μπορούσε να ονομάζεται Χ8

Προς το παρόν, και με βάση τις πληροφορίες του ΒΜWblog, ο κωδικός του αυτοκινήτου είναι G09 και μάλλον έχει πάρει την έγκριση να βγει στην αγορά προς τα τέλη του 2020 ή στις αρχές του 2021. Αν όντως πάρει το ΟΚ θα κατασκευάζεται και αυτό στο εργοστάσιο των ΗΠΑ όπου βγαίνουν όλα σχεδόν τα SUV της εταιρίας.

Οι διαφορές του από την Χ7 δεν θα είναι σημαντικές, αν και όπως λέγεται θα προσφέρεται αποκλειστικά μόνο ως Μ Performance μοντέλο. Μάλιστα, θα υπάρχει και Χ8 Μ με την ειδική φροντίδα του M-Division, ώστε να μπορεί να σταθεί απέναντι σε αντιπάλους όπως η Mercedes-AMG GLE 63 ή η Porsche Cayenne Turbo.

Για τον σκοπό αυτό θα εφοδιάζεται με τον 4,4 V8 Twin Turbo από την Μ8 με την ισχύ στα 600 άλογα. Οι πληροφορίες θέλουν να είναι ένα πιο αναβαθμισμένο μοντέλο σε πολυτέλεια και εξοπλισμό από την Χ7 και σίγουρα πιο ακριβή.

Η σχεδίαση θα έχει πολλά στοιχεία από αντίστοιχα μοντέλα της εταιρίας όπως η Χ6, με την μεγάλη κλίση στο πίσω μέρος της οροφής, κάτι που ίσως στερήσει από την Χ8 την δυνατότητα μεταφοράς 7 επιβατών.