H ΒΜW ετοιμάζει τις υβριδικές Χ3 και Χ5 με πολλά άλογα και ελάχιστη κατανάλωση


Οι BMW X3 xDrive30e και X5 xDrive45e θα παρουσιαστούν αντίστοιχα το 2019 και το 2020 με αρκετές βελτιώσεις στα υβριδικά τους συστήματα.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 10/11/2018

Αν και η Χ3 και Χ5 είναι από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της κατηγορίας των premium SUV, υπάρχει μία "γκρίζα" ζώνη στην γκάμα τους που αφορά την απουσία υβριδικών εκδόσεων. Κάτι που όπως είναι προφανές θα αλλάξει σύντομα, αφού όπως δήλωσε ο CEO της BMW, Harald Kruger, η Χ3 θα αποκτήσει plug-in υβριδική έκδοση την επόμενη χρονιά, ενώ η Χ5 μέσα στο 2020.

Η ΒΜW βρίσκεται σε φάση έντονης δραστηριότητας σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά της μοντέλα, αφού πολύ σύντομα θα δούμε και το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που ετοιμάζεται εδώ και καιρό, το iX3.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η BMW X3 xDrive30e θα έχει το υβριδικό σύστημα της επερχόμενης BMW 330e iPerformance με δίλιτρο κινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ που θα αποδίδουν συνδυασμένη ισχύ 275 ίππων,  ενώ θα είναι σε θέση να καλύψει απόσταση 60 χιλιομέτρων μόνο με ηλεκτρική ενέργεια.

Στην περίπτωση της 330e το διοξείδιο του άνθρακα που ανακοινώνει η εταιρία είναι 39 gr/km ενώ και η κατανάλωση βρίσκεται στο απίστευτο 1,7l/100 km. Στην περίπτωση της X3 τα νούμερα αυτά πιθανόν να είναι ελαφρώς υψηλότερα λόγω και του μεγαλύτερου βάρους του αυτοκινήτου. 

Για την plug in υβριδική Χ5 θα χρησιμοποιηθεί έναν εξακύλινδρος εν σειρά 3 λίτρων που μαζί με το ηλεκτρικό μοτέρ θα φθάνει σε απόδοση τους 395 ίππους και τα 600 Nm ροπής. Χάρη σ' αυτά τα μεγέθη, η X5 xDrive45e θα επιταχύνει από στάση έως τα 100 km/h σε μόλις 5,6 δευτερόλεπτα. Η ηλεκτρική αυτονομία της υβριδικής X5 θα είναι και πάλι γύρω στα 60 χιλιόμετρα.

Οι φίλοι της εταιρίας ελπίζουν σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στο μέγεθος της Χ5 όμως η BMW προτιμά να ακολουθεί λίγο πιο αργούς ρυθμούς σ' αυτή την μετεξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας, θέλοντας πάνω απ' όλα να κάνει τα πράγματα σωστά.