Η ΒΜW ετοιμάζει υβριδική M5 με πάνω από 750 ίππους


Η Plug-in Hybrid έκδοση της Μ5 θα τροφοδοτείται από έναν V8 twin-turbo κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα 200 ίππων, με τη συνδυαστική ισχύ τους, ωστόσο, να είναι υποδεέστερη από την την ηλεκτρική i5.

  • 31/8/2021

Τα νέα αυτοκίνητα γίνονται πιο ακριβά και πιο ισχυρά. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ένα αυτοκίνητο με ισχύ 400 ίππων θα άνηκε στην κατηγορία «supercar», ενώ στις μέρες μας η Audi μπορεί να αντλήσει τόση και περισσότερη ισχύ από το A3.

Στο πλαίσιο αυτό, η BMW εργάζεται σε μία αναβαθμισμένη plug-in υβριδική M5, η οποία θα έχει ισχύ 750 ίππων, πολύ περισσότερο από την τρέχουσα γενιά BMW M5 CS, η οποία αποδίδει «μόνο» 635 ίππους και 750 Nm ροπής.

Η BMW έχει ήδη δηλώσει πώς δεν θα κατασκευάσει μία ηλεκτρική M πριν από το 2025 και γι 'αυτό επιλέγει υβριδικές λύσεις για να μειώσουν τον μέσο όρο εκπομπών ρύπων και να δώσουν στα αυτοκίνητα περισσότερη ισχύ.

Σύμφωνα με το Autocar, η νέα M5 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα μετάδοσης κίνησης με το επερχόμενο SUV X8 M, το οποίο θα τροφοδοτείται από τον S63 twin-turbo V8 κινητήρα και από μία ηλεκτρική μονάδα 200 ίππων για συνδυασμένη ισχύ στους 750 ίππους.

Τα άσχημα νέα για τους λάτρεις των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, είναι ότι είναι θέμα χρόνου η i5 να ξεπεράσει σε ιπποδύναμη την Μ5, η οποία τελικά θα γίνει το πιο ισχυρό αυτοκίνητο στη σειρά με απόδοση 800 ίππων.