H BMW ίσως κατασκευάζει κιβώτια ταχυτήτων στις ΗΠΑ


Όπως ανακοινώθηκε, στην BMW σκέφτονται την έναρξη κατασκευής κιβωτίων ταχυτήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 19/3/2019

Όπως δήλωσε ο κ. Harald Kruger, CEO της BMW, το γεγονός ότι η γερμανική εταιρεία παρουσιάζει μια καλή εμπορική πορεία στις ΗΠΑ έκανε τα ανώτατα στελέχη της να σκέφτονται την εκεί κατασκευή κιβωτίων ταχυτήτων για τα αυτοκίνητά της.

Όπως έγινε γνωστό, αυτό θα μειώσει το κόστος παραγωγής, το κόστος από τη μεταβολή της ισοτιμίας μεταξύ ευρώ και δολαρίου αλλά είναι και η λύση για να αντιμετωπιστεί η ενδεχόμενη επιβολή επιπλέον δασμών στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά προϊόντα (άρα και αυτοκίνητα) από τον Πρόεδρο της Αμερικής, κ. Donald Trump.

Ο κ. Kruger είπε ότι η αυξανόμενη παραγωγή οχημάτων στο εργοστάσιο της BMW που βρίσκεται στο Spartanburg (στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας), δικαιολογεί την επένδυση σε μια παραγωγική μονάδα που θα δημιουργεί τα κιβώτια ταχυτήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όταν κατασκευάζεις περισσότερα από 400.000 αυτοκίνητα τον χρόνο (στο Spartanburg), τότε μπορείς να σκεφτείς εάν είναι εύλογο να δημιουργείς κιβώτια ταχυτήτων στις ΗΠΑ. Είμαστε σε συζητήσεις με προμηθευτές μας και η απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί ως το καλοκαίρι».

 Ο κ. Kruger απέφυγε να κατονομάσει ποιοι είναι αυτοί αλλά όσοι γνωρίζουν θεωρούν ότι πρόκειται για τη «ZF», η οποία έχει το δικό της εργοστάσιο πολύ κοντά στο «BMW Spartanburg», όπως ονομάζεται.