H BMW κάνει το μεγάλο «comeback» στους αγώνες με την εντυπωσιακή M Hybrid V8 (photos-video)


Η M Hybrid V8 έρχεται για να βάλει ξανά στο παιχνίδι των κορυφαίων αγωνιστικών διοργανώσεων την BMW, γιορτάζοντας παράλληλα τη συμπλήρωση 50 ετών της M Division.

  • 6/6/2022

Έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια από την τελευταία φορά που η BMW είχε κατασκευάσει ένα top αγωνιστικό, τη V12 LMR που κέρδισε στο 24H of Le Mans, το 1999. Πλέον, οι Βαυαροί έρχονται για να καλύψουν αυτό το μεγάλο κενό παρουσιάζοντας το νέο τους δημιούργημα, την BMW M Hybrid V8.

Ο σχεδιασμός έγινε από την BMW Group Designworks και το στοιχείο που κλέβει την παράσταση με την πρώτη ματιά είναι φυσικά το μπροστινό μέρος με τις δύο παράλληλες γραμμές των φωτιστικών σωμάτων και το ξεχωριστό ζευγάρι από γρίλιες «νεφρών».

Από εκεί και πέρα ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στα αυτοκόλλητα, με τον σχεδιασμό να έχει αντλήσει την έμπνευσή του από ιστορικά αγωνιστικά της φίρμας (1976 BMW 3.0 CSL, 1981 BMW M1/C, 1978 BMW 320i Turbo, 1986 BMW GTP κ.α.) γιορτάζοντας παράλληλα με αυτόν τον τρόπο τη συμπλήρωση των 50 ετών της M Division.

Το αγωνιστικό ντεμπούτο της BMW M Hybrid V8 αναμένεται να έρθει την επόμενη χρονιά στο IMSA WeatherTech SportsCar Championship ενώ υπάρχουν σκέψεις και για συμμετοχή στο Le Mans του 2024 ωστόσο αυτή είναι μία απόφαση που δεν έχει ακόμα παρθεί.

Η BMW δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά ωστόσο αυτά είναι προσβάσιμα μέσα από τους κανονισμούς της κατηγορίας LMDh. Συνεπώς το V8 σύνολο με τα διπλά turbo θα συνδυάζεται με ένα υβριδικό σύστημα, με την ιπποδύναμη να μην ξεπερνά τους 697 PS.

Το ελάχιστο βάρος που πρέπει να έχει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης μαζί με τα turbo και την εξάτμιση θα πρέπει να είναι τα 180 kg ενώ συνολικά το αυτοκίνητο δεν θα πρέπει να ζυγίζει λιγότερο από 1.030 kg.

«Η πιο κρίσιμη εργασία που είχε αναλάβει η σχεδιαστική ομάδα ήταν να διαμορφώσει το πρωτότυπο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ξεκάθαρο αναγνωρίσιμο ως ένα δημιούργημα της BMW M Motosport. Και μπορώ να πως σε όλους τους fans ότι μια ματιά αρκεί για να διαπιστώσει κανείς πως έχουμε να κάνουμε με μία BMW η οποία κουβαλάει ξακάθαρα τα γονίδια της M Division», ήταν το σχόλιο του Franciscus van Meel, CEO της BMW M GmbH.

Δείτε το video...