H BMW κατέθεσε πατέντες για τις άλλες εκδόσεις της σειράς 8


Το κουπέ της σειρά 8 είναι η αρχή, μιας και θα ακολουθήσουν τουλάχιστον άλλες δύο εκδόσεις αμαξώματος.

  • 20/6/2018

Το κουπέ της σειράς 8 που παρουσίασε πρόσφατα η BMW δεν θα είναι η μόνη εκδοχή του κορυφαίου μοντέλου της. Όπως έχουμε γράψει θα υπάρχει σίγουρα και ένα τετραθέσιο Gran Coupe καθώς και ένα κάμπριο. Και για τα δύο έχουν κατατεθεί σχέδια πατεντών τα οποία βλέπετε.

Σύμφωνα με το σχέδιο του κάμπριο οι ομοιότητές του με το κουπέ είναι ιδιαίτερα μεγάλες, από μπροστά. Το βέβαιο είναι πως θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στο πίσω μέρος του, ακριβώς λόγω της ύπαρξης της αναδιπλούμενης οροφής η οποία, ως είθισται πλέον από όλους τους κατασκευαστές θα είναι μαλακή. Και φυσικά ηλεκτρική.

Εξίσου ενδιαφέρον είναι και το τετράθυρο Gran Coupe, που σε σχέση τόσο με το κουπέ όσο και με το κάμπριο θα διαφοροποιείται ως προς το μεταξόνιο που εδώ θα είναι εμφανώς μεγαλύτερο. Οπότε και το μήκος του θα ξεπερνά τα 5,0 μέτρα, ενώ ανάλογα και με τα άλλα τετράθυρα κουπέ της BMW θα έχει χαμηλή και αλά κουπέ οροφή καθώς και παράθυρα χωρίς πλαίσια.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες και για άλλους κινητήρες πέρα από τον εξακύλινδρο σε σειρά diesel των 3.000 cc με τα 320 PS και τον V8 των 4,4 lt με τα διπλά turbo και τα 530 PS.