Η BMW M2 Competition είναι σχεδόν M4


Πρόωρη αποκάλυψη με φωτογραφίες της που διέρρευσαν(;) για την κορυφαία έκδοση της BMW M2, την Competition, η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα σε περίπου δύο εβδομάδες από τώρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/4/2018

Στην έκθεση του Πεκίνου, όπου θα αποκαλυφθούν και όλες οι λεπτομέρειές της. Μέχρι τότε θα γνωρίζουμε πως κάτω από το καπό της θα υπάρχει ο κινητήρας της Μ4. Σε σχέση με το σύνολο που κινεί τη στάνταρ M2 η σημαντική διαφορά, μιας και οι δύο είναι εξακύλινδροι σε σειρά 3.000 cc, είναι η παρουσία δύο turbo.

Έτσι η απόδοσή του, στη M2 Competition, φτάνει τα 410 PS. Που σημαίνει μια αύξηση 45 ίππων σε σχέση με την «απλή» M2, ενώ σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επαρκούν για ένα 0-100 km/h σε 4,2 sec. Μιας πάντως και αναφερόμαστε στα κιβώτια το πιο πιθανό είναι πως δεν θα υπάρχει έκδοση της M2 Competition με χειροκίνητο κιβώτιο.

Η κορυφαία M2 θα αναγνωρίζεται από τις πιο έντονες γωνίες της μάσκας της που θα είναι πάλι μαύρη. Παράλληλα διαφορετικός θα είναι και ο εμπρός προφυλακτήρας με τις εισαγωγές αέρα στο κάτω μέρος του. Από τη M4 πέρα από τον κινητήρα προέρχονται και τα καθίσματα στο εσωτερικό με τη πολύ καλή πλευρική στήριξη και το λογότυπο M2.