H ΒMW M2 CS θα έχει 430 PS


Μόλις πρόσφατα η BMW αναβάθμισε τη M2 με την έκδοση Competition της, η οποία κινείται από τον εξακύλινδρο των 3.000 cc με τα δύο turbo που κινεί και τη M4.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1/11/2018

Για την περίσταση αποδίδει 410 PS, ενώ τα πλάνα της εταιρείας του Μονάχου για το εισαγωγικό μοντέλο της γκάμας των M δεν εξαντλούνται εδώ. Έτσι για το 2019 αναμένεται η M2 CS, η οποία θα είναι ακόμα πιο ισχυρή, μιας και ο bi-turbo εξακύλινδρος σε σειρά θα φτάσει τα 430 PS, όσους δηλαδή και στη M4. Χειροκίνητο κιβώτιο δεν θα υφίσταται, οπότε το μόνο διαθέσιμο θα είναι το αυτόματο διπλού συμπλέκτη, ενώ η τελική ταχύτητα με το προαιρετικό M Drivers Package θα φτάνει τα 280 km/h.

Η M2 CS θα διαθέτει και αναβαθμισμένα φρένα, καθώς θα χρησιμοποιεί αυτά με τα ανθρακονήματα της M4, ενώ οι πιο σημαντικές αλλαγές θα είναι η χρήση συνθετικών υλικών ενισχυμένων με ανθρακόνημα για την οροφή και το καπό. Από το ίδιο υλικό θα είναι και τα αεροδυναμικά βοηθήματα μπροστά και πίσω, με αποτέλεσμα το βάρος να είναι πιο χαμηλό σε σχέση με το στάνταρ μοντέλο, όπως άλλωστε συμβαίνει για όλα τα CS. Φυσικά όλα αυτά θα έχουν επίδραση και στην τιμή της M2 CS η οποία θα είναι στα επίπεδα της M4.