H BMW M4 CSL επιστρέφει με 550 PS και αστείρευτη όρεξη για… παιχνίδια (photos-video)


Οι Βαυαροί αποκάλυψαν επισήμως την εντυπωσιακή BMW M4 CSL, ένα exclusive μοντέλο που θα έχουν την τύχη να πάρουν στα χέρια τους μόλις 1.000 τυχεροί κάτοχοι. 

  • 20/5/2022

Οι επίσημες παρουσιάσεις διαδέχονται η μία την άλλη στο στρατόπεδο της BMWμε τα μοντέλα της M Division να έχουν φυσικά την τιμητική τους αφού τρέχουμε μια εορταστική χρονιά με τη συμπλήρωση 50 χρόνων πορείας. Η τελευταία αποκάλυψη αφορά ένα exclusive μοντέλο που θα κατασκευαστεί σε μόλις 1.000 μονάδες και θα προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στον οδηγό.

Τουλάχιστον αυτό υποδεικνύουν τα στοιχεία, με τους μηχανικούς να ξεφορτώνονται ότι μπορούν μέσα από το αυτοκίνητο, όπως τα πίσω καθίσματα και την «βαριά» ηχομόνωση, ώστε να κατέβει στα 1.695 kg και να μπορεί να βγάζει ανεμπόδιστα τη δύναμή του στην άσφαλτο.

Σχεδιαστικά η πρόταση ενσωματώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που "φωνάζουν" ότι έχουμε να κάνουμε με ένα δυναμικό coupe, με τους τεράστιους αεραγωγούς στο μπροστινό μέρος και τον «αιχμηρό» προφυλακτήρα να κάνουν καλά τη... δουλειά τους.

 

Οι εισαγωγές αέρα δεν είναι μόνο για τη… λεζάντα αφού έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε συγκεκριμένα μέρη να «δροσίζονται» αποτελεσματικά όταν η BMW δουλεύει στα κόκκινα.

Στον στάνταρ εξοπλισμό βρίσκουμε μεταξύ άλλων την ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση καθώς και ελαφρά κεραμικά φρένα M από carbon. Οι τεράστιοι δίσκοι με τις εξαπίστονες δαγκάνες βρίσκονται μέσα στις ζάντες των 21 ή 22 ιντσών ενώ τα ελαστικά που έχουν επιλεχθεί είναι τα Michelin Pilot Sport Cup 2 R.

Κάτω από το καπό είναι ένας 3λιτρος σε σειρά κινητήρας με διπλό turbo που αποδίδει 550 PS και 650 Nm ροπής, διαθέσιμα από τις 2750 έως τις 5.950 rpm. Σημείο-κλειδί της δύναμής της είναι η αναβάθμιση της πίεσης των turbo από το 1.7 στα 2.1 bar.

Η κίνηση είναι στον πίσω άξονα και μεταδίδεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων M Steptronic των 8 σχέσεων με ενσωματωμένο το σύστημα Drivelogic. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η μέση κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται μεταξύ 9.8-10.1 lt/100 km ενώ οι εκπομπές CO2 227 – 222 gr/km

 

Οι επίσημες μετρήσεις δηλώνουν ότι η BMW M4 CSL επιταχύνει το 0-100 km/h σε 3.6 sec, το 0-200 km/h σε 10.7 sec ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 307 km/h. Η αγωνιστική προσωπικότητα μεταφέρεται και στο εσωτερικό χωρίς ωστόσο να θυσιάζεται η πρακτικότητα που πρέπει να προσφέρει όταν χρειαστεί να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες.

Τα καθίσματα είναι M Carbon τύπου bucket ενώ διαθέτουν υποδοχές που επιτρέπουν να ενσωματωθούν ζώνες ασφαλείας έξι σημείων. Τα λογότυπα CLS είναι διάσπαρτα τοποθετημένα προσθέτοντας πόντους στη συνολική εικόνα, το τιμόνι έχει επενδυθεί με δέρμα Nappa ενώ στον χώρο αποσκευών υπάρχουν δύο κράνη για τη στιγμή που θα επιλέξει ο οδηγός να μπει στην πίστα και να… παίξει με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Στάνταρ επιλογή αποτελεί και το BMW Live Cockpit Professional το οποίο ενσωματώνει ένα σύστημα με δύο οθόνες. Η πρώτη παίζει τον ρόλο του πίνακα οργάνων και έχει διαγώνιο 12.3 ίντσες ενώ η δεύτερη δίνει πρόσβαση στο σύστημα πολυμέσων και είναι 10.25 ιντσών. Η παραγωγή της BMW M4 CSL είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει τον Ιούλιο και η αρχική της τιμή έχει οριστεί στις 135.000€.

Δείτε το video...