Η BMW M8 θα έχει M Mode και νέα τεχνολογία φρένων (video)


H ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ HOT ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΣΠΟΡ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΟΥ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/5/2019

Η γερμανική εταιρία συνεχίζει τον χορό των teaser μέχρι να αποκαλυφθεί το μοντέλο διαδικτυακά στις επόμενες εβδομάδες. Η νέα M8 θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στο κοινό της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο, δίπλα στη νέα Σειρά 1, την M3 και την M135i. Έως τότε και στο πλαίσιο της σταδιακής αποκάλυψης του μοντέλου τα νεότερα στοιχεία που έχουμε αφορούν στο M Mode.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο ο δοκιμαστής της εταιρίας Martin Tomczyk συνομιλεί με ειδικούς για να εξηγήσει πως λειτουργεί το M Mode. Ουσιαστικά είναι το σύστημα τετρακίνησης που γνωρίζουμε από τη νέα M5 με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στα τρία προγράμματα Road, Sport και Track. Εννοείται πως στο τελευταίο απενεργοποιούνται το ηλεκτρονικό «δίχτυ» ασφαλείας έως και το ηχοσύστημα ώστε ο οδηγός να είναι επικεντρωμένος στο «έργο» του.

Από εκεί και πέρα υπάρχει μεγάλο εύρος εξατομίκευσης ανάμεσα σε προγράμματα comfort και sport μέσω του διακόπτη Setup. Εδώ υπάρχει ρύθμιση για το τιμόνι, τον κινητήρα, την ανάρτηση, τα φρένα και φυσικά την τετρακίνηση με δυνατότητα κατανομής της ροπής στον πίσω άξονα. Επιπρόσθετα η BMW κάνει λόγο για ένα εξελιγμένο σύστημα πέδησης με δυνατότητα μεταβαλλόμενης πίεσης (πέδησης) και ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα κίνησης. Το σύστημα αυτό συνδυάζεται τόσο με χαλύβδινους όσο και με κάρμπον δισκόφρενα.

Όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις η M8 θα έχει πιο επιθετική εμφάνιση με μεγαλύτερα μετατρόχια σε σχέση με τις στάνταρ εκδόσεις της σειράς 8. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα κινητήρας θα είναι ο γνωστός V8 των 4.400 cc με τα δύο turbo που κινεί και τη M5. Και εδώ θα υπάρχουν δύο εκδόσεις, η βασική με 600 PS και η Competition με 625 PS. Το κιβώτιο θα είναι αυτόματο 8 σχέσεων. Παράλληλα το πλαίσιο θα έχει ακόμα μεγαλύτερη ακαμψία, το βάρος θα είναι πιο μικρό, το κέντρο βάρους πιο χαμηλό και η ανάρτηση πιο σπορ.