Η BMW M8 θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο στην έκθεση της Φρανκφούρτης


H M8 θα είναι διαθέσιμη τόσο ως κουπέ όσο και ως κάμπριο και βέβαια θα είναι και η πιο ακριβή επιλογή μεταξύ των μοντέλων Μ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/5/2019

Η Μ8, κορυφαία έκδοση της σειράς 8 και ταυτόχρονα top μοντέλο της M GmbH, ολοκληρώνει σύντομα τον κύκλο των δοκιμών εξέλιξής της και θα είναι έτοιμη για την επίσημη πρεμιέρα της. Η οποία θα γίνει το φθινόπωρο στην έκθεση της Φρανκφούρτης, παράλληλα με αυτές των M3 και M135i της τελευταίας γενιάς.

Όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις η M8 θα έχει πιο επιθετική εμφάνιση με μεγαλύτερα μετατρόχια σε σχέση με τις στάνταρ εκδόσεις της σειράς 8. Παράλληλα το πλαίσιο θα έχει ακόμα μεγαλύτερη ακαμψία, το βάρος θα είναι πιο μικρό, το κέντρο βάρους πιο χαμηλό και η ανάρτηση πιο σπορ.

Κινητήρας θα είναι ο γνωστός V8 των 4.400 cc με τα δύο turbo που κινεί και τη M5. Και εδώ θα υπάρχουν δύο εκδόσεις, η βασική, όσο βασική μπορεί να θεωρηθεί, με 600 PS και η Competition με 625 PS.

Το κιβώτιο θα είναι αυτόματο 8 σχέσεων και θα υπάρχει και η ειδική τετρακίνηση xDrive που δίνει το παρόν και στη Μ5. Αυτό σημαίνει πως κανονικά η περισσότερη ροπή θα καταλήγει στους πίσω τροχούς, ενώ όπως και στη λιμουζίνα έτσι και εδώ θα υπάρχει και αποκλειστικά πισωκίνητη διαμόρφωση.