H BMW μπήκε στον τελευταίο κύκλο δοκιμών της νέας M3 (video)


Η Μ3 στην καινούργια γενιά της θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμη και με τετρακίνηση, ενώ δεν θα έχει τη νέα, τεράστια μάσκα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: BMW
  • 26/6/2020

Η εξέλιξη της καινούργιας Μ3 έχει μπει για τα καλά στην τελευταία ευθείας, μιας και οι πρώτες παραδόσεις της αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2021. Και έτσι όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί η ομάδα των δοκιμών έχει μετακομίσει στο Nürburgring, όπου γίνονται οι τελευταίες ρυθμίσεις της ανάρτησης αλλά και των ηλεκτρονικών συστημάτων με τα οποία θα εξοπλίζεται.

Φυσικά το αμάξωμα είναι ακόμα καλυμμένο με καμουφλάζ αλλά παρόλο αυτό διαφαίνεται πως δεν θα έχει την μεγάλη, χαρακτηριστική μάσκα των κουπέ της σειράς 4 αλλά και της μελλοντικής M4. Με την οποία θα μοιράζεται βέβαια τον κινητήρα. Τον εξακύλινδρο σε σειρά των 3.000 cc με τα δύο turbo που στις X3 και X4 M αποδίδει 510 PS και 600 Nm.

Στις Μ3 και Μ3 ίσως να εμφανιστεί σε μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοσή του, ενώ είναι η πρώτη φορά που η τελευταία θα είναι διαθέσιμη και με τετρακίνηση. Η οποία θα διαθέτει και ένα σύστημα που θα μετρά το συντελεστή τριβής του οδοστρώματος και θα κατανέμει ανάλογα τη διαθέσιμη ροπή.

Για τους φανατικούς θα υπάρχει και μια αποκλειστικά πισωκίνητη έκδοση η οποία θα λέγεται Pure και θα είναι και η πρώτη που θα παρουσιαστεί.