H ΒΜW Σειρά 3 γιόρτασε 10 εκατομμύρια sedan


Το αυτοκίνητο που σηματοδοτεί το ορόσημο των 10 εκατομμυρίων είναι μία BMW 320d σε απόχρωση Imperial Blue.

  • 10/9/2015

Την παραγωγή των 10 εκατομμυρίων μοντέλων sedan γιόρτασε η BMW Σειρά 3 στο εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο. Το επετειακό αυτοκίνητο είναι το τελευταίο ορόσημο στην 40χρονη ιστορία επιτυχίας της Σειράς 3.

Μέχρι τώρα, το BMW Group έχει κατασκευάσει πάνω από 14 εκατομμύρια αυτοκίνητα αυτής της σειράς, από τα οποία πάνω από τα μισά είναι Sedan. Η παραγωγή τη νέας BMW Σειράς 3 Sedan ξεκίνησε φέτος τον Ιούλιο. Το αυτοκίνητο που σηματοδοτεί το ορόσημο των 10 εκατομμυρίων είναι μία BMW 320d σε απόχρωση Imperial Blue.
 
Ο Hermann Bohrer, Διευθυντής Εργοστασίου στις εγκαταστάσεις του BMW Group στο Μόναχο, σχολίασε: «Αυτή η ιστορία επιτυχίας της BMW Σειράς 3 ξεκίνησε εδώ στο Εργοστάσιο του Μονάχου και τώρα γράφεται μία πολύ ξεχωριστή στιγμή της ιστορίας της πάλι εδώ. Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε στο εργοστάσιό μας είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς και με κάνει πραγματικά πολύ περήφανο για την ομάδα μου».
 
Το εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο είναι το μόνο που έχει φιλοξενήσει την παραγωγή και των έξι γενιών της τριάρας και γι’ αυτό ηγείται όλων των υπολοίπων παραγωγικών εγκαταστάσεων όπου κατασκευάζεται η Σειρά 3. Για να καλύπτει τις πολλαπλές απαιτήσεις των διαφόρων γενιών, το εργοστάσιο έπρεπε να επιλύει τις νέες προκλήσεις που ορθώνονταν κάθε φορά. Ο συνεχής εκσυγχρονισμός και βελτίωση των συστημάτων παραγωγής σημαίνει ότι οι σημερινοί πελάτες έχουν στη διάθεσή τους πλήθος εκδόσεων μοντέλων και εξοπλισμού για να επιλέξουν και μπορούν να διαμορφώνουν τα αυτοκίνητά τους σχεδόν αποκλειστικά σύμφωνα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις.
 
Το Εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο παράγει αυτή τη στιγμή 1.000 αυτοκίνητα την ημέρα, τα μισά από τα οποία είναι BMW Σειράς 3. Προκειμένου να ανταποκριθεί την ισχυρή ζήτηση, το μοντέλο κατασκευάζεται επίσης στα εργοστάσια των Regensburg (Γερμανία), Rosslyn (Ν. Αφρική) και Tiexi (Κίνα).

Μία επιτυχημένη ιστορία ξεκινά

Το 1970, οι υπεύθυνοι εξέλιξης του BMW Group ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω σε μία νέα σειρά μοντέλου που αργότερα έμελλε να γίνει η πιο επιτυχημένη της μάρκας BMW. Μέχρι σήμερα, κάθε νέα γενιά της BMW Σειράς 3 ικανοποιεί με συνέπεια τις ίδιες απαιτήσεις συνδυάζοντας καθημερινή ευελιξία με σύγχρονη σχεδίαση και σπορ οδηγική εμπειρία. Μετά από πέντε χρόνια εξέλιξης, η παραγωγή του διεθνούς bestseller ξεκίνησε τελικά τον Ιούνιο του 1975. Λίγα χρόνια αργότερα, οι πρώτες εκδόσεις προστέθηκαν στη γκάμα. Με κάθε νέα γενιά, η BMW Σειρά 3 άνοιγε νέους δρόμους και καθιερωνόταν ως πρωτοπόρος στην κατηγορία της.