Η BMW στην CES 2020


Στην πασίγνωστη πλέον Έκθεση Ηλεκτρονικών (CES) που γίνεται κάθε χρόνο στο Las Vegas, το BMW Group παρουσίασε το όραμα του στη δημιουργία μιας νέας εμπειρίας κινητικότητας για το μέλλον.

  • 7/1/2020

Ένα από τα highlights της έκθεσης CES 2020 είναι το BMW i Interaction EASE στο μεγάλο περίπτερο της BMW που προσφέρει μία ματιά στο μέλλον όπου η αυτόνομη οδήγηση θα έχει γίνει κοινός τόπος. Το concept αυτοκίνητο ηθελημένα έχει μία αφαιρετική παρουσίαση έτσι ώστε να επικεντρωθεί η προσοχή του κόσμου αποκλειστικά στο εσωτερικό. Όχι μόνο η καμπίνα δίνει στους επιβάτες την αίσθηση ότι έχουν φτάσει στον προορισμό τους -ενώ είναι ακόμα στο δρόμο- αλλά και υπογραμμίζει την δυναμική της εμπνευσμένης σχεδόν ανθρώπινης διασύνδεσης ανάμεσα στον επιβάτη και στο όχημα.

Το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει είναι το καινοτόμο σύστημα ανίχνευσης παρατήρησης στο BMW i Interaction EASE. Η τεχνητή νοημοσύνη του αυτοκινήτου έρευνα αν τα μάτια ενός επιβάτη προσηλωθούν σε ένα αντικείμενο έξω από το αυτοκίνητο και προσφέρει σχετική πληροφορία για το αντικείμενο ή άλλους τρόπους για να υπάρχει διάδραση με αυτό. Το δεύτερο highlight της έκθεσης είναι το πως το BMW Group μπορεί να μετατρέπει τέτοια οράματα του μέλλοντος σε πραγματικότητα.

Τρία αυτοκίνητα BMW X7 έχουν προσαρμοστεί με το πολυτελές ZeroG Lounger το οποίο θα είναι έτοιμο για παραγωγή μερικά μόνο σε χρόνια από τώρα. Το ZeroG Lounger παρουσιάζει ένα νέο τρόπο ξεκούρασης. Ενώ βρίσκεται στο δρόμο ο επιβάτης μπορεί να γείρει το κάθισμα του έως 60 μοίρες ενώ μπορεί ταυτόχρονα να διασκεδάζει και να απολαμβάνει όλες του τις ανέσεις χωρίς κανέναν περιορισμό σε επίπεδο ασφάλειας ή προστασίας από ένα ατύχημα.

Το τρίτο highlight της έκθεσης είναι το BMW i3 Urban Suite που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μία εμπειρία κινητικότητας προσαρμοσμένη απόλυτα στις ανάγκες των επιβατών. Προς αυτή την κατεύθυνση, αυτοκίνητα παραγωγής BMW i3 δέχτηκαν μία πλήρη μετατροπή όπου μόνο το κάθισμα του οδηγού και το ταμπλό έμειναν άθικτα για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος σαν boutique hotel δίνοντας μεγάλη προσοχή στη βιωσιμότητα.