Η BMW θα αλλάζει τους diesel με... βενζίνης αν υπάρξουν απαγορεύσεις!


Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους αγοραστές diesel κινητήρων, η BMW δημιουργεί ένα πρόγραμμα στην Γερμανία όπου υπόσχεται να... αλλάξει το αυτοκίνητο με αντίστοιχο βενζίνης σε περίπτωση που ισχύσουν απαγορεύσεις κυκλοφορίας των πετρελαιοκίνητων!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/3/2018

Η συζήτηση που έχει ξεκινήσει σε αρκετές πόλεις της Γερμανίας για απαγόρευση των παλαιών πετρελαιοκίνητων μοντέλων (μετά την απόφαση που πήρε το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο), έχει θορυβήσει αρκετά τους αγοραστές, που φαίνεται να γυρίζουν την πλάτη στα diesel. 

Για να έρθει απέναντι σ' αυτή την κατάσταση η BMW αποφάσισε να προχωρήσει στην υιοθέτηση ενός ιδιαίτερα πρωτοποριακού όσο και εντυπωσιακού προγράμματος. Με βάση αυτό το πρόγραμμα που θα ξεκινήσει από τις 15 Μαρτίου, ο αγοραστής ενός diesel παίρνει και από την BMW την έγγραφη υπόσχεση ότι θα μπορεί να το ανταλλάξει με ένα αντίστοιχο βενζίνης! Ο όρος αυτός θα ισχύει μόνο αν η απαγόρευση κυκλοφορίας των diesel βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τον τόπο διαμονής που έχει δηλώσει ο καταναλωτής.

Στόχος της εταιρίας είναι να ανακόψει την πτώση των πωλήσεων των diesel αλλά και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Πάντως η ίδια η εταιρία πισεύει ότι οι οποιεσδήποτε απαγορεύσεις δεν θα αφορούν Euro6 μοντέλα, οπότε δεν θα είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα.

Για όσους έχουν παλαιότερα diesel μοντέλα, η BMW προσφέρει μία οικονομική ενίσχυση της τάξης των 2.000 ευρώ για να το ανταλλάξουν με ένα υβριδικό, ένα i3 ή ακόμα και μία έκδοση πετρελαιοκινητήρα προδιαγραφών Euro 6.