H BMW θα φτιάξει δικό της Land Cruiser;


Σε κάποιες περιοχές του κόσμου υπάρχει η ανάγκη για σκληροτράχηλα SUV με πολυτελή χαρακτήρα. Κάτι σαν ένα BMW Land Cruiser δηλαδή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/6/2019

Οι πιο απίθανες φήμες εμφανίζονται στα ιαπωνικά περιοδικά και site αυτοκινήτου. Έτσι λοιπόν η τελευταία, όπως εμφανίστηκε στο MacX αλλά και το Instagram, αφορά τη συνεργασία BMW και Toyota. Η οποία στέφθηκε με επιτυχία στα σπορ μοντέλα, με την Z4 και τη Supra αντίστοιχα και ενδεχόμενα θα επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες. Με πιο πιθανή σε αυτή των SUV και πιο συγκεκριμένα των πιο σκληροπυρηνικών.

Σύμφωνα λοιπόν και πάλι με τη φημολογία των ιαπωνικών περιοδικών πελάτες της BMW στη Ρωσία αλλά και στη Μέση Ανατολή ζητούν το συνδυασμό της πολυτέλειας και της άνεσης που περιμένει κανείς να έχει ένα μοντέλο της γερμανικής εταιρείας με ικανότητες off road ανάλογες του Toyota Land Cruiser.

Τα παραπάνω θα μπορούσαν να λυθούν με τη χρήση του πλαισίου του Land Cruiser και τη δημιουργία στη συνέχεια ενός 4x4 ιδιαίτερα ικανού πέρα από την άσφαλτο. Χωρίς ταυτόχρονα, όπως είπαμε, να στερείται του εξοπλισμού άνεσης που διαθέτουν συνήθως αυτό τα σκάφη.

Το ειδικό αυτό μοντέλο θα έχει off road ικανότητες σαφώς μεγαλύτερες από αυτές τις X7 που μέχρι στιγμής είναι το πιο μεγάλο και ικανό μοντέλο της μάρκας. Παράλληλα θα μπορούσε να αυξήσει κατά μια και τις συνολικές θέσεις των επιβατών. Από τις 7 δηλαδή που είναι στην X7 στις 8.