H BMW θα περικόψει έως 6.000 θέσεις εργασίας


Με τις πωλήσεις στην Ευρώπη να υποχωρούν και την αντίπαλη Mercedes να είναι καλύτερα προετοιμασμένη για την ηλεκτροκίνηση η BMW πρέπει να μειώσει τις δαπάνες της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/9/2019

Η γερμανική εταιρία σκοπεύει να προχωρήσει έως το 2022 σε μία από τις μεγαλύτερες μειώσεις προσωπικού που έχουν γίνει στην Γερμανία μέχρι το 2022, σύμφωνα με το έγκριτο περιοδικό Manager Magazin. Οι περισσότερες από τις θέσεις εργασίας αφορούν στην έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Μόναχο, ενώ το όλο σχέδιο θα μπορούσε να παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο.

Στόχος των επερχόμενων απολύσεων είναι η δραστική μείωση του μισθολογικού κόστους και δαπανών της. Η μείωση των εξόδων θα δημιουργήσει κονδύλια που θα επενδυθούν για την εξέλιξη νέων προϊόντων και τεχνολογιών εξηλεκτρισμού.

Η BMW στοχεύει στην αύξηση της απόδοσης της ως μέρος ενός προγράμματος αποταμίευσης ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα οποία θα λειτουργήσουν ως αντίβαρο στις αυξημένες δαπάνες για την εξέλιξη 25 ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

Από την άλλη, υπάρχουν αναφορές πως η BMW έχει υπερβάλλει αριθμητικά στις θέσεις των κορυφαίων της στελεχών έχοντας δημιουργήσει μεταξύ τους τριβές. Για παράδειγμα, ο επικεφαλής της έρευνας και ανάπτυξης της BMW, κ. Klaus Froehlich, αναμένεται να αποχωρήσει το προσεχές καλοκαίρι επειδή δεν επιθυμεί να συνεργαστεί με το νέο διευθύνων σύμβουλο Oliver Zipse.

Τέλος, το Manager Magazin αναφέρει πως η BMW θα διατηρήσει το 2019 εργατικό δυναμικό της στο περυσινό επίπεδο.