H BMW Vision M Next δείχνει το μέλλον των σπορ μοντέλων της


Το PHEV Vision Next M θα μπορεί να κινηθεί και πλήρως αυτόνομα αλλά και να παρέχει μια πλούσια οδηγική εμπειρία.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/6/2019

Μπορεί στο μέλλον οι μετακινήσεις μας να είναι σε κάποιον μεγάλο βαθμό αυτόνομες χωρίς τη συμμετοχή το οδηγού αλλά αυτό σύμφωνα με τη BMW δεν σημαίνει πως ο οδηγός δεν θα πρέπει να χαίρεται την όλη διαδικασία όταν παίρνει την κατάσταση στα χέρια του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για αυτό, οι Βαυαροί θεωρούν το Vision M Next που παρουσίασαν στη BMW Welt, όπου δείχνουν όλες τις καινοτομίες τους σε τομείς όπως ο σχεδιασμός, αυτόνομη κίνηση, εξηλεκτρισμός και βέβαια υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού και αντιπροέδρου του ομίλου Adrian van Hooydonk το πρωτότυπο δείχνει πως η τεχνολογία μπορεί να αυξήσει και άλλο τo fun to drive και να κάνει τις λειτουργίες EASE και BOOST ακόμα πιο φυσικές και έντονες.

EASE και BOOST είναι οι δύο δυνατότητες μετακίνησης με το Vision M Next. Με την πρώτη το αυτοκίνητο αναλαμβάνει τα πάντα και μεταφέρει οδηγό και επιβάτες, ενώ με το δεύτερο η BMW λέει πως ο οδηγός θα απολαμβάνει, όπως λέει και το σλόγκαν της, την απόλυτη εμπειρία οδήγησης.

Aισθητικά υπάρχουν στοιχεία από το i8 αλλά και από τη Μ1, ενώ στα ιδιαίτερα γνωρίσματά του περιλαμβάνονται και οι πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω. Για την είσοδο στο εσωτερικό υπάρχει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, ενώ η όλη διαμόρφωση έχει ως επίκεντρο το BOOST Pod.

Το BMW Vision M Next είναι plug-in υβριδικό, με ηλεκτρική τετρακίνηση ή με καθαρή πίσω κίνηση. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τα 600 PS, που εξασφαλίζουν μια τελική ταχύτητα 300 km/h και ένα 0-100 km/h σε 3,0 sec. Όσο για την καθαρά ηλεκτρική μετακίνηση θα μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 100 km.