Η BMW XM είναι ακόμα πιο ισχυρή από όσο διαφημίζεται (video)


Η BMW XM μπήκε στο δυναμόμετρο και έδειξε ιπποδύναμη μεγαλύτερη από αυτήν που δηλώνει ο κατασκευαστής.

  • ΦΩΤΟ: IND Distribution - YouTube
  • 6/5/2023

Η BMWXM αποτελεί το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής που έβγαλε ποτέ το βαυαρικό εργοστάσιο, και συνάμα το βαρύτερο. Ως SUV, θέλει να παντρέψει την ωμή ισχύ και ταχύτητα με την άνεση και την χρηστικότητα - και σε ό,τι αφορά το πρώτο, μοιάζει να τα καταφέρνει και με το παραπάνω.

Πιο συγκεκριμένα, το κανάλι IND Distribution στο YouTube έβαλε το μοντέλο στο δυναμόμετρο και κατέγραψε το αποτέλεσμα για να αποδείξει πως ακόμη ένα μοντέλο των Γερμανών δηλώνεται με χαμηλότερη ιπποδύναμη από αυτήν που πραγματικά έχει.

Ένα πράγμα που πρέπει να έχει κανείς κατά νου πριν δει το βίντεο είναι πως το αυτοκίνητο έχει ένα περίπλοκο υβριδικό σύστημα που δεν επιτρέπει στους ανθρώπους που κάνουν το τεστ να έχουν μία συγκεκριμένη ρύθμιση σε όλη τη διάρκεια του, ενώ κι η μπαταρία του δεν ήταν πλήρωςφορτισμένη.

Τέσσερα περάσματα έκαναν οι άνθρωποι του καναλιού, και στο καλύτερο εξ αυτών έγραψε ισχύ 623,35PS και 771,65 Nm ροπής στον τροχό. Με δεδομένο ότι περίπου το 20% της ισχύος χάνεται από τον στρόφαλο στον τροχό, στον στρόφαλο θα πρέπει να αποδίδει 779 PS και 965 Nm ροπής. 

Από τη BMW, η επίσημη τιμή είναι 653 PS και 800 Nm ροπής.

Δείτε το σχετικό βίντεο: