H Bollinger Motors ακυρώνει τα ηλεκτρικά B1 και B2 (Video)


Όπως ανακοινώθηκε, η Bollinger Motors σταματά την προσπάθεια για την παραγωγή των SUV και pickup μοντέλων της και θα επικεντρωθεί στη δημιουργία αμιγώς ηλεκτροκίνητων επαγγελματικών οχημάτων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/1/2022

Η Bollinger Motors ιδρύθηκε το 2014 και από τότε τα στελέχη της είχαν βάλει ως στόχο να δημιουργήσουν ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα το οποίο θα ήταν SUV. 

Οι προσπάθειές τους πραγματοποιούνταν με σταδιακά βήματα, καθώς η νεοφυής εταιρεία δεν είχε όλα τα απαιτούμενα κεφάλαια, αρχικά, ενώ έψαχνε να βρει στρατηγικό επενδυτή για την ολοκλήρωση του σχεδίου της. 

Το 2017, η Bollinger Motors παρουσίασε το πρωτότυπο B1 το οποίο είχε τη μορφή ενός SUV οχήματος και λίγο αργότερα το B2 το οποίο ήταν η pickup εκδοχή του. Σύμφωνα με το τότε χρονοδιάγραμμα τα αυτοκίνητα θα έμπαιναν σε διαδικασία παραγωγής εντός του 2020, κάτι που δεν έγινε εξαιτίας των προβλημάτων ρευστότητας αλλά και αυτών που έφερε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην Αυτοκινητοβιομηχανία γενικότερα.

Υπό αυτά τα δεδομένα, η παραγωγή των B1 και B2 αναβλήθηκε για το 2022. Όμως, τα στελέχη της εταιρείας ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να συμβεί, τελικά και ότι ακυρώνεται στο σχέδιό τους, Αντ’ αυτού θα εξελίξουν περισσότερο την πλατφόρμα που δημιούργησαν και πρόκειται να τη χρησιμοποιήσουν για την παραγωγή αμιγώς ηλεκτροκίνητων επαγγελματικών οχημάτων.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες μέγιστης συνδυαστικής ισχύος 623 PS και μέγιστης συνδυαζόμενης ροπής 905 Nm και μπαταρίες 120 kWh. Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε τον κ. Robert Bollinger, τον ιδρυτή τής εταιρείας να ανακοινώνει τα νέα επιχειρηματικά σχέδιά του, καθώς και πλάνα από την εξέλιξη των B1 και B2.