H Bollinger παρουσιάζει το πατενταρισμένο E-Chassis


Πρόκειται για μια αμερικανική εταιρία που έχει αρκετά υψηλούς στόχους στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/3/2020

Η Bollinger Motors έχει καταφέρει να τραβήξει την δημοσιότητα παρουσιάζοντας το E-Chassis πάνω στο οποίο βασίζονται τα B1 και B2. To Β1 είναι ένα μπάνικο SUV με απέριττη σχεδίαση και το B2 ένα μεγάλο pickup. Και τα δύο ηλεκτρικά θα διατίθενται στην αμερικανική αγορά από το 2021 με δύο ηλεκτροκινητήρες και συνδυασμένη ισχύς στους 623 PS.

Στην έκδοση με την μπαταρία των 120 kWh η αυτονομία είναι στα 320 km, η επιτάχυνση για το 0-96 km/h διαρκεί 4,5 sec και η τελική περιορίζεται στα 160 km/h. Η αρχική τιμή στις ΗΠΑ αναμένεται να είναι στις 125.000 δολάρια.

Πρόσφατα, η Bollinger αποφάσισε να μας δώσει περισσότερα στοιχεία για το E-Chassis. Πρόκειται για μια heavy-duty πλατφόρμα για ηλεκτρικά οχήματα που προορίζεται από επαγγελματικά βαν έως και μεγαλύτερα pickup και ημιφορτηγά.

Η πλατφόρμα είναι μεταβλητή ώστε να ταιριάζει σε διαφορετικούς τύπους αμαξωμάτων και ανάλογα να υποδέχεται μονό ή διπλό επίπεδο συστοιχίας μπαταριών. Οι οποίες ξεκινούν από τις 120 kWh και ανάλογα με τις απαιτήσεις για αυτονομία φτάνουν και τις 180 kWh.

Πέρα από το μεταβλητό μεταξόνιο μπορεί να υποστηριχθεί κίνηση στον μπροστινό ή στον πίσω ή και στους τέσσερις άξονες. Αξιοσημείωτο είναι πως η Bollinger δηλώνει ανοιχτή σε προτάσεις και συνεργασίες με άλλους κατασκευαστές για την παραγωγή μοντέλων με ανάλογα χαρακτηριστικά.